București evenimente

“Bucureștiul mutilat”, album-document, lansare la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Credit foto: Andrei Pandele
scris de citestema.ro

Marți, 25 septembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea albumului-document „Bucureștiul mutilat“ de Andrei Pandele.

Volumul conţine fotografii de Andrei Pandele, Dan Vartanian, Dan Dinescu, Sorin Vasilescu, Peter Derer, Şerban Lăcriţeanu, Andrei Bîrsan, Nic Hanu și Radu Ştefănescu, apărut recent la Editura Humanitas.

La eveniment vor vorbi arhitectul Andrei Pandele, istoricul Alina Pavelescu și publicistul Cristian Pătrășconiu.

Cine a trăit în Bucureştiul anilor ’70–’80 nu poate să nu aibă o tresărire la vederea imaginilor surprinse în acea epocă de arhitectul şi urbanistul Andrei Pandele, dar şi de alţi opt fotografi bine-cunoscuţi: tablourile fixate pe peliculă au viaţa şi atmosfera timpului, dar mai ales emană un soi de familiaritate mergând până la strania senzaţie de déjà-vu. În miezul albumului-document se află capitala demolată sălbatic de Ceauşescu în anii care au urmat cutremurului din ’77, flancată de priveliştile oraşului dinainte şi de după mutilare. În încheierea volumului, Andrei Pandele demonstrează cu argumente, planuri şi cifre dureroasa absurditate a proiectului urbanistic ceauşist.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Cartea este disponibilă pe libhumanitas.ro.

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu