comunicate de presă evenimente

citestema.ro, partener al Bookfest 2024

scris de citestema.ro

Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XVII-a, îşi va deschide porţile pe 29 mai, la ora 10, în pavilionul B2 al complexului Romexpo. Intrarea este liberă. Site-ul citestema.ro (citeşte-mă! / citeşte, mă!) este partener media al evenimentului.

    circa un milion de volume, dintre care 3000 de titluri noi

    peste 300 de lansări de carte și dezbateri, peste 60 de evenimente dedicate copiilor

    peste 40 de evenimente în programul Invitatului de Onoare al Bookfest 2024, Republica Moldova

Cea de-a XVII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, cel mai important eveniment al industriei editoriale românești care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, va deschide porțile pe 29 mai, la ora 10.

Salonulul Internațional de Carte Bookfest are loc în pavilionul B2 al complexului Romexpo, iar intrarea publicului este liberă.

Peste 150 de expozanți din întreaga țară și din Republica Moldova, alături de institute culturale cu reprezentanțe la București, vor fi prezenți zilnic de miercuri, 29 mai, până duminică, 2 iunie, între orele 10-20 (29, 30 și 2 iunie), respectiv 10-21 (31 mai și 1 iunie).

Reduceri spectaculoase, circa un milion de volume, dintre care 3000 de titluri noi, peste 300 de lansări de carte și dezbateri, inclusiv evenimente dedicate copiilor, cu participarea celor mai îndrăgiți autori români, mese rotunde dedicate stării culturii scrise, proiecții de filme şi recitaluri muzicale – toate îi așteaptă pe vizitatorii Bookfest 2024. Evenimentele vor avea loc atât la standurile expozanților, cât și în cadrul locurilor special amenajate în cadrul Bookfest: trei scene, două cafenele, un spațiu pentru filme și un stand dedicat copiilor, Bookfest Junior.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele și proiectele interactive programate pe durata acestuia.

Programul de vizitare va fi următorul:

Miercuri, 29 mai: 10.00 – 20.00;

Joi, 30 mai: 10.00 – 20.00;

Vineri, 31 mai: 10.00 – 21.00;

Sâmbătă, 1 iunie: 10.00 – 21.00;

Duminică, 2 iunie: 10.00 – 20.00.

Programul complet și actualizat al evenimentelor va fi afișat pe pagina www.bookfest.ro.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Salonul Internațional de carte Bookfest este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în România și a Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Proiect co-finanțat de Ministerul Culturii.

Partener Principal: Dedeman

Partener: Aldus UP

Parteneri media: TVR, Rock FM, Observator Cultural, Presshub, Rasfoiala.com, Revista Timpul, Booknation.ro, Citeşte-mă!, MATCA, Știri pentru Copii.

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

1 comentariu

  • 1. De ce vă place să mergeţi la Bookfest?
   Răspuns: Acolo descopăr multe noutăți și am ocazia să văd și să ascult autori români celebri, care își lansează cărțile. În plus, mirosul de cerneală tipografică e ca un parfum cu feromoni pentru mine.
   2. Care sunt primele trei edituri ale căror standuri intenţionaţi să le vizitaţi la ediţia din acest an?
   Răspuns: Editurile Polirom, Paralela 45 și M.A.S.T.
   3. Ce aţi vrea să se întâmple diferit la Bookfest? / Ce aţi schimba la acest eveniment?
   Răspuns: Mai multe reduceri de prețuri și ofertă bogată de cărți străine despre horticultură și amenajări peisagistice, traduse în limba română. Aș schimba designul standurilor editurilor mici, care sunt neatrăgătoare.
   4. Care este numele dumneavoastră, aşa cum apare el scris în cartea de identitate? (va fi nevoie de identificare la ridicarea voucherului)
   Răspuns: Lumînăroiu George-Cosmin

scrie un comentariu