elefant.ro

Update

Felicitări, Alyna Z (comentariul 5), Anton Adriana  (comentariul 25), LarisaM (comentariul 37), Eliza (comentariul 63) şi Raluca Magdalena Dragomir (comentariul 66)!

Sunteţi câştigătoare 🙂 a câte unui exemplar din „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides.

Fiecare veţi primi pe emailul oferit odată cu completarea răspunsului un mesaj la care vă rugăm să răspundeţi cât mai repede. (verificaţi şi folderul spam)


Un nou concurs pe citestema.ro, de această dată organizat împreună cu Editura Litera. Punem la bătaie cinci exemplare din „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides, carte care urmează să apară în colecţia Buzz Books şi care este anunţată drept „Thrillerul anului 2019”.

„Să scrii un roman în care protagonista rămâne mută nu e lucru ușor, dar acest debut impresionant și captivant – compania lui Brad Pitt a cumpărat drepturile de ecranizare – face din Michaelides un scriitor care merită urmărit.” – People


Despre carte

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță faimoasă căsătorită cu un fotograf din lumea modei, ea trăiește într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una din zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută timp de șase ani.

Refuzul Aliciei de a vorbi despre crimă – sau despre orice altceva – transformă o tragedie de familie în ceva mult mai teribil, un mister care captivează imaginația publicului și o face pe Alicia celebră. Tablourile sale ajung la prețuri astronomice, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide și de lumina reflectoarelor la clinica The Grove, o instituție medico-legală de maximă siguranță din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie motivul pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de riscuri – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă…

Pacienta tăcută este un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act…


Despre scriitor

Alex Michaelides (foto: Andrew Hayes Watkins)

Alex Michaelides s-a născut în Cipru, tatăl său fiind grec-cipriot, iar mama englezoaică. A studiat literatura engleză la Universitatea Cambridge și a făcut un masterat pentru a deveni scenarist la Institutul American de Film din Los Angeles. A scris scenariul filmului The Devil You Know (2013), cu Rosamund Pike, și a fost coscenarist la The Con is On (2018), cu Uma Thurman, Tim Roth, Parker Posey și Sofia Vergara. Pacienta tăcută (2019) este primul său roman.


Condiţiile concursului

Cartea se poate precomanda direct de la editură, completând formularul de aici: https://bit.ly/2txYqe1 (comanda include livrare gratuită începând cu 19 martie şi reducere de 15%).

Unul din cele cinci exemplare ale cărţii poate fi al tău, dacă ne spui într-un comentariu la acest articol „Care este thrillerul anului 2019?”.

Concursul este deschis în perioada: 8-15 martie (inclusiv). Cei cinci câştigători vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi cu ajutorul random.org şi vor fi anunţaţi prin update la acest articol în ziua de 16 martie, dar şi pe emailul personal, pe care îl oferă la completarea răspunsului.

Important: acceptăm un singur mesaj de la aceeaşi adresă de email (adresă I.P.).

Succes!

79 COMENTARII

  1. Pe masura ce aflu tot mai multe, tind sa le dau dreptate celor ce au desemnat deja “Pacienta tacuta” a lui Alex Michaelides drept thriller-ul anului 2019. Sunt foarte curioasa sa o citesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here