elefant.ro

Update

Câștigătoarea concursului este Alexandra Bulei. Felicitări!

Alexandra, te rugăm să verifici adresa pe care ne-ai furnizat-o când ai completat răspunsul pentru concurs. Trebuie să găseşti un mesaj de la citestema.ro (poate să ajungă şi în folderul spam).

Mulţumiri tuturor pentru participare, dar şi Editurii Herald pentru implicare!


Împreună cu Editura Herald, vă oferim un pachet de trei cărţi din Colecția Zen.

Miercuri, 7 august, de ora 18.30, va avea loc evenimentul „Practica Zen în viața cotidiană”, prilej cu care vom afla detalii despre practica și învățăturile marilor patriarhi Zen, despre beneficiile meditației și ce înseamnă o stare Zen.

Puteţi câştiga trei cărţi speciale publicate de Editura Herald, dacă:

  • răspundeţi, printr-un comentariu la acest articol, la următoarea întrebare: Ce carte despre Zen aţi dori să citiţi?

Concursul este deschis în perioada 31 iulie – 7 august (inclusiv), iar câştigătorul va fi decis prin tragere la sorţi şi anunţat prin update la acest articol joi, 8 august.

Vă rugăm să trimiteţi răspunsurile (va fi aprobat un singur comentariu pentru o adresă de email / adresă I.P.) până miercuri, 7 august, ora 24.

Succes!


Despre cărţi

În lumea occidentală, Mintea Zen, mintea începătorului este una dintre cele mai citite şi iubite cărţi de Zen scrise vreodată. Spre marea surprindere a cititorului, Braţele râului se revarsă în întuneric nu este cu nimic mai prejos decât aceasta în claritate, concizie şi profunzime. Această carte este un dar nepreţuit oferit practicanţilor Zenului şi celor interesaţi de înţelegerea budismului şi a adevăratei naturi a realităţii.

Este alcătuita dintr-o serie de prelegeri pe care Shunryū Suzuki le susţine în fata studenţilor săi din California, pe marginea unui vechi poem chinezesc, Sandōkai, scris de Sekito Kisen (în chineză, Shitou Xiqian, sec. VIII e.n.). Cu o gândire profundă şi profund uman, maestrul ne deschide ochii pas cu pas către lumea aşa-cum-este (parafrazând sintagma sa „lucrurile-aşa-cum-este”), lumea non-dualului din spatele realităţii vizibile. Este un text viu, care curge cu elocvenţa şi cu eleganţă, într-un stil aproape poetic, încât pe alocuri parcă auzim susurul pârâului care‑şi croieşte drum în umbra templului. Emoţionant este şi faptul că la scurt timp după aceea Shunryū Suzuki se stinge din viaţă.


Practica zen de Hakuyu Taizan Maezumi constituie în esenţă atât o colecţie de prelegeri despre Dharma, cât şi comentarii pe marginea unor texte zen clasice, încercând astfel să le prezinte discipolilor teme fundamentale, precum: practica în postura aşezat, ce înseamnă un sesshin, preceptele, studiul koan-urilor şi scrierile marelui maestru Dogen Zenji. Această carte de referinţă pune astfel la dispoziţia cititorului român scrieri care au format generaţii întregi de învăţători şi de practicanţi zen, putând fi folosite totodată ca un instrument de lucru şi ca ghid pentru aprofundarea doctrinelor unor mari maeştri zen.


Ce este Zenul? Într-o exprimare simplă, Zenul este practica descoperirii adevăratului sine prin experienţă directă şi prin personalizarea acelei descoperiri în viaţa de zi cu zi. Descoperirea apare în ceea ce noi numim o experienţa iluminatoare…

Valoarea particulară a cărţii de faţă derivă din faptul ca experienţa autorului a fost neobişnuit de profundă. Sunt sigur că volumul va fi o veritabila călăuză pentru cei aflaţi în căutarea adevărului despre Zen şi că va aduce o contribuţie durabilă la corpusul literaturii Zen. – Ryōun-ken Masamichi Yamada

27 COMENTARII

  1. Braţele râului se revarsă în întuneric – pare cea mai interesanta, conform descrierii de mai sus. In calitate de jucator de GO, mi-am propus sa descopar cat mai mult din farmecul acestui joc, prin aprofundarea practicilor ZEN. Am inceput sa citesc “ZEN in Artele Martiale”, GO-ul fiind considerat arta martiala a mintii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here