Update
Câştigătorii concursului nostru, organizat împreună cu Editura Nemira, sunt… două câştigătoare: Harabor Emilia şi Marin Oana.
Felicitări!
Vă rugăm să vă verificaţi căsuţa de email şi să răspundeţi mesajului de la citestema.ro (căutaţi şi în folderul spam).
Editura Nemira oferă două pachete a câte trei cărţi celor care corespund condiţiilor concursului şi care au şi puţin noroc la tragerea la sorţi.
Ce trebuie să faceţi?
Să răspundeţi printr-un comentariu, la sfârşitul acestui articol, la întrebarea: care carte dintre cele trei vă atrage cel mai mult?
Se acceptă un singur comentariu de la aceeaşi adresă de e-mail / adresă I.P. Cei doi câştigători vor fi traşi la sorţi cu ajutorul site-ului random.org.
Aşteptăm comentariile voastre în perioada 27 februarie – 5 martie. Câştigătorii vor fi anunţaţi, prin update la acest articol, pe 6 martie.
Succes!
Despre cărţi
„Soția imperială” de Irina Reyn

Povestea fascinantă a împărătesei Ecaterina, femeia care a domnit într-o lume a bărbaților
Tanya Kagan, specialistă în artă rusească la o casă de licitații din New York se pregătește pentru cea mai importantă licitație din viața ei: un medalion cu Ordinul Sfintei Ecaterina.
Pe măsură ce apar tot mai multe întrebări legate de acest Ordin și febra licitației crește, Reyn îi poartă pe cititori prin lumea fascinantă a Ecaterinei celei Mari, faimoasa împărăteasă din secolul al XVIII-lea, care a deținut medalionul și care, surprinzător, se confrunta cu aceleași tensiuni și probleme ca o femeie de azi.
Este o poveste despre căsnicie: ce se întâmplă cu un cuplu, sau chiar cu o întreagă națiune, când soția e mai puternică decât soțul ei?
„Reyn împletește fermecător povestea Tanyei cu a Ecaterinei. Amândouă au de suferit pentru calitățile lor: ambiția, hotărârea, sângele-rece, pe care societatea le așteaptă de la bărbații puternici, dar care par suspecte când e vorba de femei.“ – Vogue
„Soldatul iernii” de Daniel Mason

Roman premiat cu Northern California Book Award
Best of 2018 pentru New York Times, Washington Post, San Francisco Chronicle, NPR
Viena, 1914. Lucius are 22 de ani și e student la medicină când Primul Război Mondial cuprinde Europa. Dintr-un eroism romanțios, se înrolează în armată și ajunge într-un spital improvizat, într-o vale din Carpați. Toți ceilalți doctori au fugit, a mai rămas doar misterioasa asistentă Margarete. De la ea, Lucius trebuie să învețe repede și brutal meseria de medic în cele mai neprielnice condiții.
Într-o zi, un soldat inconștient, având buzunarele pline cu desene stranii, e adus mai mult mort decât viu. Ca să-l salveze, Lucius va lua o decizie care va schimba pentru totdeauna viața doctorului, a pacientului și a asistentei.
O poveste de război care ajunge din sălile de bal ale Vienei imperiale în pădurile de pe Frontul de Est, din sălile de operație improvizate în sate până pe câmpurile de luptă călcate de copitele cavaleriei.
„Pe fundalul disoluției Europei atât de bine cercetat și atât de meticulos descris, Mason găsește câteva suflete pierdute și le ghidează spre o pace relativă.“ – New York Times
„Sărutul pictat” de Elizabeth Hickey

Gustav Klimt avea o muză secretă. Aceasta este povestea ei.
Tulburătoarea poveste de iubire dintre pictorul vienez Gustav Klimt și Emilie Flöge, femeia care a pozat pentru capodopera Sărutul și al cărei nume artistul l-a șoptit cu ultima suflare, pe patul de moarte.
Viena, 1886. Un oraș al cafenelelor elegante, al operei și al unei comunități artistice în plină efervescență. Emilie, de numai 12 ani, cunoaște un pictor fermecător, dar controversat. Angajat de tatăl ei ca să-i dea lecții de desen, Klimt îi prezintă lui Emilie lumea boemă a artiștilor, a modelelor senzuale și a bogaților decadenți, care deopotrivă o înspăimântă și o fascinează.
Pe măsură ce Emilie crește și devine o creatoare de modă faimoasă, povestea de dragoste se transformă într-o poveste despre artă, din care se naște unul dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite tablouri din istorie: Sărutul lui Klimt.
„O meditație despre artă și artificial. Misterul lui Klimt scos în relief mai frumos ca niciodată.“ – The New York Times
„Un limbaj senzual, bogat și foarte expresiv.“ – Publishers Weekly
- La prima lectură: poeme de Péter Demény - 19 septembrie 2023
- n’autor iese în stradă - 13 septembrie 2023
- Nominalizările pentru Premiul „Monica Lovinescu“ - 9 septembrie 2023
Soldatul iernii.
Soția Imperiala
Sărutul pictat este interesant subiectul.
Sotia imperiala
Sotia imperiala
“Soția imperială” de Irina Reyn
„Sărutul pictat”
Mi ar placea sa citesc “Sotia imperiala”.
‘Soția imperială’.
Soldatul iernii !
“Sărutul pictat”- e ca o melodie de care esti fermecat de la primele acorduri ?
Soldatul iernii !
Soldatul iernii
Soția imperială
Soldatul iernii
Soldatul iernii
Sărutul pictat
Soldatul iernii
Soldatul iernii
Aaaaah!!!!! Nici nu stiu pe care s-o aleg!!!! Toate par fantastice!!!!! Totusi am s-aleg “Soldatul iernii” de Mason! ?
Soția imperială
„Soția imperială” de Irina Reyn
Sarutul pictat
Sotia imperiala
Am citit Soldatul iernii și e foarte, foarte bună. Așa că aleg Sărutul.
Soldatul iernii
Soldatul iernii
Soldatul iernii.
Sarutul pictat
Sarutul pictat
Greu de ales, dar as spune ca „Sărutul pictat”. Orice despre pictor e demn de citit.
„Sărutul pictat” de Elizabeth Hickey
“Sărutul pictat” de Elizabeth Hickey
‘Soldatul iernii’
Soția imperiala
Soldatul iernii
Sarutul pictat, as crede.
Sotia imperiala
Sărutul pictat
Sotia imperiala-Irina Reyn
“Soldatul iernii”
“Sărutul pictat”
Sărutul pictat
Sarutul pictat.
Soția imperială
Soldatul iernii
“Soția imperială”