libhumanitas.ro

UPDATE

După extragerea realizată cu random.org, au fost desemnaţi drept câştigători Purice Anca, Angela şi Mihail. Felicitări!

Fiecare trebuie să primească un email la care aşteptăm răspuns, pentru a şti unde să trimitem premiul. (vă rugăm să verificaţi şi folderul spam)

Mulţumim tuturor pentru participare şi Editurii Litera pentru sprijin!


Cele cinci cărţi sunt din imprintul Carte Pentru Toţi (CPT) şi pot fi câştigate dacă răspundeţi la întrebarea de mai jos.

Iată titlurile:

  • „Darul lui Humboldt” de Saul Bellow
  • „Marea, marea” de Iris Murdoch
  • „Sub vulcan” de Malcolm Lowry
  • „1939. Numărătoarea inversă” de Richard Overy
  • „Războinicii lui Hitler” de Guido Knopp

Ce trebuie să faceţi pentru a câştiga unul dintre cele trei pachete a câte cinci cărţi?

Răspundeţi, printr-un comentariu la acest articol, la întrebarea: câte cărţi citiţi, în medie, în fiecare lună?

Se acceptă un singur răspuns / adresă de email / I.P. Vă puteţi înscrie în concurs în perioada 10-17 aprilie (inclusiv).

Câştigătorii vor fi desemnaţi cu random.org pe 18 aprilie, iar lista lor va fi publicată aici, ca update la acest articol.

Succes!


„Darul lui Humboldt” de Saul Bellow

Mulți ani, marele poet Von Humboldt Fleisher și Charlie Citrine, un tânăr îndrăgostit de literatură, au fost cei mai buni prieteni. La moartea sa, însă, Humboldt este un ratat, iar viața lui Charlie a atins un moment de criză: cariera sa se află în impas, este prins într-un divorț dureros, îndrăgostit de o tânără total nepotrivită și are o legătură cu un mafiot nevrotic. Charlie descoperă însă neașteptata moștenire transmisă de Humboldt de dincolo de mormânt, fapt care îi va schimba radical viața.


„Marea, marea” de Iris Murdoch

Marea, marea, capodopera scriitoarei engleze Iris Murdoch, este povestea lui Charles Arrowby, un regizor celebru care, în căutarea liniștii și a ingenuității de altădată, părăsește lumea teatrului și se retrage în singurătatea unui sat de la malul mării, ca să-și scrie autobiografia și, de ce nu, să se amuze cu Lizzie, o actriță pe care o cunoscuse cu mulți ani în urmă. Aici o întâlnește pe Mary, prima sa iubire, de care este obsedat și pe care plănuiește s-o răpească. Dar solicitările vieții, deprinderile înrădăcinate, amintirile, nevoia de iubire și comunicare îl fac să-și dea seama de sterilitatea solitudinii și să se reîntoarcă treptat la existența și mediul de care a crezut că se poate izola.


„Sub vulcan” de Malcolm Lowry

Este fiesta din ziua morților în micul oraș mexican Quauhnahuac. În umbra vulcanului, copii în zdrențe cerșesc bani ca să cumpere cranii de ciocolată, câini vagabonzi bântuie pe străzi, iar Geoffrey Firmin – fost consul, fost soț, un bărbat alcoolic și distrus – își trăiește ultima zi din viață. Hotărât să se înece în mescal sub privirile neputincioase ale fostei soții și ale fratelui său vitreg, consulul a devenit o figură tragică. Pe măsură ce ziua se scurge, devine evident că Geoffrey trebuie să moară. Este singura sa evadare dintr-o lume pe care nu o poate înțelege. Povestea lui, imaginea călătoriei agonizante a unui om spre Calvar, a devenit o carte profetică pentru o întreagă generație.


„1939. Numărătoarea inversă” de Richard Overy

Cartea relatează succint, dar temeinic, evenimentele petrecute în cei 20 de ani de insecuritate și criză ce au urmat Marelui Război. Indiferent cât de puternice sau de durată au fost forțele ce au dus la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, a existat un moment când principalii actori pe scena istoriei s-au văzut nevoiți să se confrunte cu aceste forțe și să ia anumite decizii. Marile evenimente ale istoriei își generează o dinamică și o desfășurare proprii. Din perspectiva noastră, a celor de acum, al Doilea Război Mondial pare să fi izbucnit din cauza crizei internaționale provocate de Germania lui Hitler. Însă nimic din ce se întâmplă în istorie nu este inevitabil, după cum reușește să demonstreze acest volum. Dialogul straniu între sistem și actorii lui se află la baza relatării istorice. Evenimentele înseși pot fi, în același timp, cauză și efect – la fel cum s-a întâmplat și cu cele care au împins Europa în război în urmă cu șaptezeci de ani.


„Războinicii lui Hitler” Guido Knopp 

„Feldmareșalii prusaci nu se revoltă!“ De la acest crez au pornit ofițerii de rang înalt prinși între obediență și opoziția față de un comandant suprem din ce în ce mai paranoic. Erwin Rommel, Wilhelm Keitel, Erich von Manstein, Friedrich Paulus, Ernst Udet și Wilhelm Canaris: șase destine reprezentative pentru o armată care – în ciuda scepticismului față de ideologia nazistă și a disprețului față de „caporalul“ Hitler – nu și-au asumat răspunderea, invocând obligația de a executa ordinele primite. Ce i-a făcut pe acești ofițeri să se pună în slujba unui regim criminal? Ce au știut ei despre atrocități? Cât de implicați au fost? Până unde au mers în executarea ordinelor primite? Guido Knopp și colaboratorii săi realizează portretele a șase dintre reprezentanții elitei militare germane care, deși nu au aderat la ideile național-socialismului, au fost instrumente ale lui Hitler în războiul său nimicitor.

Volumul “Războinicii lui Hitler” este o compilație de șase eseuri biografice despre cele mai importante figuri militare ale Wehrmacht-ului. Concise și bine documentate, eseurile oferă o schiță a anilor de formare, a evenimentelor majore, precum și o descriere a relațiilor acestor generali cu Hitler, fiind de interes pentru majoritatea cititorilor.


Despre imprintul CPT 

Noul imprint Litera Carte Pentru Toți reunește cărțile esențiale din biblioteca ta, fie că este vorba de un roman premiat sau de un volum de istorie, o culegere de eseuri sau un thriller, un clasic al literaturii universale sau o carte de dezvoltare personală. Oferind cărți-reper și autori deveniți clasici, imprintul promovează lectura acelor volume ce reprezintă puncte de cotitură în cultura universală și cea română. Printr-o selecție riguroasă, Carte Pentru Toți își propune să devină resursa ta principală de cultură generală. 

libhumanitas.ro

75 COMENTARII

  1. În luna martie am reușit să citesc 5 cărți, dar nu e neapărat un etalon (3 au fost destul de subțirele, în română, puteau fi citite cam într-o săptămînă, o a 4-a a avut vreo 600 de pagini, însă o a 5-a mi-a luat cel mai mult timp, avînd vreo 800 de pagini, fiind și în engleză, cu limbaj de specialitate).

    • Nu stiu exact, depinde și de numărul de pagini al fiecăreia..una e sa citesc o carte de 200 pagini și alta e sa citesc una de 700…in medie citesc cam 2500 pagini lunar.( deci pot fi 10 sau doar 3-4 😉

  2. O medie ar fi de 4 carti pe luna. Mi-am propus,de cativa ani, sa citesc 50 de carti pe an. Cateodata am fost aproape de target , cateodata l-am depasit.

  3. În medie reușesc sa citesc 8-9-10 cărți pe luna. Chiar acum ma bucur de una din cărțile colecției Cărți pentru toți, Ultimii martori. Coperta arata minunat de bine și de titlurile din aceasta colecție nu mai zic. Felicitări! Și spor la dat paginile sa avem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here