carturesti.ro

Editura Herg Benet şi-a lansat canalul de youtube cu un clip în care Cristina Nemerovschi vorbeşte despre „Răzvrătiţii”.

„Răzvrătiţii s-a născut ca o reacţie a mea la foarte multe poveşti pe care le întâlneam  în vremea de dinainte să mă apuc să scriu cartea şi care, toate, erau nişte poveşti cu final fericit, nişte poveşti optimiste, în care eroul, personajul principal, ducea o luptă cu proprii demoni şi întotdeauna ieşea învingător. Unele dintre poveştile astea păreau un pic artificiale şi, într-adevăr, unele chiar erau superficiale, făcute în aşa fel încât la final să te lase cu un gust plăcut şi să-ţi spui vai, ce frumoasă e viaţa, merită să lupţi şi întotdeauna la final va fi bine.

Câteva poveşti cu final fericit am scris şi eu – e drept că nu superficiale, ci destul de intense şi destul de tulburătoare, după cum au spus cititorii. Probabil că le şi cunoaşteţi. Este vorba despre Rockstar, Dresoarea, Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată…” – Cristina Nemerovschi

Urmăriţi aici întregul clip şi abonaţi-vă la canalul Editurii Herg Benet.


Daria este o adolescentă inteligentă, sensibilă, curajoasă și originală. Este implicată, apreciată de cei din jur și uneori luată drept model, și nu se dă niciodată înapoi de la a-și face vocea auzită. Îi pasă enorm să corecteze nedreptățile de toate felurile și vrea să trăiască într-o lume diferită, în care oamenii să fie mai interesanți și mai colorați, nu doar oameni-umbră, morți pe dinăuntru, care continuă să existe doar pentru că s-au trezit pe lume. Împreună cu gașca ei de răzvrătiți, Daria organizează proteste sociale menite să-i ajute pe oameni să descopere cum e să gândești pe cont propriu.

Adolescenta locuiește cu bunica ei excentrică, dar duce dorul mamei plecate de ceva vreme din România, la muncă, mamă care nu prea mai ține legătura cu fiica ei. Pe lângă bunica Adele, Daria îl mai are și pe cel mai bun prieten al ei, Puppy, care ar face orice pentru a o împiedica să se sinucidă.

Pentru că, în ciuda bucuriei de a gândi și a fi vie, Daria și-a propus să-și ia viața.

O poveste despre intensitate și strălucire, despre multele semnificații pe care le poate avea viața, dacă știi să cauți cu adevărat în interiorul tău.

Cristina Nemerovschi, „Răzvrătiţii”, Editura Herg Benet, anul publicării: 2019, nr. pagini: 352

Cartea este disponibilă pe libris.ro, elefant.ro şi pe site-ul editurii.


Sursa foto Cristina Nemerovschi: captură youtube.

libris.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here