comunicate de presă evenimente

Demény Péter, cel de-al doilea „scriitor la școală”, va vizita Liceul Teologic Romano-Catolic „Rákóczi Ferenc”

scris de citestema.ro

Demény Péter va susține trei ore de literatură pentru elevii din trei clase de liceu ale profesoarei Brandner Judit Emőke. Întâlnirile scriitorului cu elevii vor avea loc joi, 21 februarie, începând de la ora 10.00.

În perioada februarie-mai, zece scriitori se vor întâlni cu elevi din șase licee din Târgu Mureș. Fiecare autor va conduce minim trei ore de literatură contemporană. Proiectul „Scriitori la școală” este desfășurat de Asociația Podium, printr-o cofinanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), cu sprijinul companiei Reea, sponsor „hardcover” al proiectului și al jurnalistei Ligia Voro, sponsor „paperback”.

Autorii care au acceptat invitația Asociației Podium sunt: Tudor Ganea, Márton Evelin, Elise Wilk, Gabriela Feceoru, Kali Ágnes, Vida Gábor, Alex Văsieș, Marin Mălaicu-Hondrari, Demény Péter și László Noémi.

Poeta Gabriela Feceoru a deschis seria întâlnirilor în 13 februarie, la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu”, iar a doua întâlnire îl va avea ca invitat pe Demény Péter. Acesta se va întâlni miercuri, 21 februarie, cu elevi ai Liceului Teologic Romano-Catolic „Rákóczi Ferenc”.


Demény Péter s-a născut la 24 iulie 1972 la Cluj. A absolvit Liceul Teoretic „Brassai Sámuel” în 1990, continuându-și studiile la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, secția maghiară-română. În prezent este redactor la revista literară Látó din Tg. Mureș șiprofesor la Universitatea Babeș-Bolyai. Scrie în limbile maghiară și română, iar până în prezent a publicat numeroase volume de proză, poezie și eseu. Lucrează și ca traducător, a tradus în maghiară opere semnate de Ștefan Bănulescu, Traian Ștef, Daniel Bănulescu și Filip Florian.

Scrie pe două bloguri, unul pe adevarul.ro, iar celălalt pe wordpress. A scris două cărți în română, a doua fiind un volum care cuprinde dialoguri cu profesorul clujean, Doru Pop („Pălăvrăgeala vagabonzilor”, Editura Charmides, 2017). De asemenea, este membru al ICR (Institutul Cultural Român).


Credit foto: Andrei Vornicu

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu