polirom.ro

Vă invităm joi, 25 februarie, ora 19.30, la o întâlnire online cu istoricii Oliver Jens Schmitt, Virgiliu Țârău, Ottmar Trașcă și Andrei Pogăciaș, care vor discuta despre volumul O istorie a Germaniei moderne de la 1800 până în prezent de Martin Kitchen, apărut recent în colecția „Istorie“ a Editurii Humanitas, în traducerea lui Mugur Butuza.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas şi pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe canalele YouTube Humanitas și SoundCloud Humanitas.

„Martin Kitchen oferă o lucrare lucidă și documentată axată pe formarea Germaniei ca stat național, de la situația sa fragmentată de la începutul secolului XIX până în deceniile de după 1945. De-a lungul expozeului, autorul a împletit firele politice, economice, sociale și culturale necesare pentru a prezenta complexitatea care marchează istoria Germaniei până la Angela Merkel.“ — Donald Dietrich, Boston College

Editura Humanitas, 2020, colecția „Istorie“
Traducere și note de Mugur Butuza
Format 15×22,5 cm, 636 pagini

Martin Kitchen s-a născut în 1936, la Nottingham. A studiat istoria la Londra și Oxford. A fost profesor la Cambridge și la alte universități, și redactor al unor reviste de specialitate. A scris peste 20 de cărți, în special despre istoria politică, economică și militară a Germaniei în secolul XX. Lucrările sale au fost traduse în mai multe limbi. În prezent locuiește în Canada și este profesor emerit la Simon Fraser University.

carturesti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here