elefant.ro

Începem, pe citestema.ro, o serie de articole, pe care ne-o dorim cât mai lungă, cu video-recomandări de lectură pentru cititorii juniori și nu numai. Autorii Polirom Junior vă citesc din cărțile lor, dar și din poveștile lor preferate, apărute în colecția Polirom dedicată copiilor de toate vârstele. Vizionare, audiție și lectură plăcută!

„Ce văd dragonii”, de Diana Geacăr, a primit mențiunea specială a juriului la Concursul de manuscrise Polirom Junior, ediția 2018.

„Romanul Dianei Geacăr, Ce văd dragonii, ne-a captivat pe amîndouă încă de la primele pagini, ne povesteam una celeilalte aproape în fiecare zi despre ţinutul în care lumea poveștilor atît de îndrăgite de noi și cea a jocurilor pe calculator se contopesc în aventuri fantastice. Ne-a plăcut pentru povestea actuală care își va purta cititorii juniori într-o aventură cu troli, dragoni, porci-spinoși, pești vorbitori și patru statui cărora li se mai spune și Spaime. Romanul Dianei Geacăr și-a găsit locul în colecţia Junior, o colecţie dedicată copiilor și adolescenţilor care cred în puterea imaginaţiei și cărora le place să citească poveștile cu creionul în mînă.” (Oana Doboși-Potcoavă & Raluca Selejan, Librăria „La două bufniţe”)

Diana Geacăr este scriitor și traducător. A publicat volumele de poezie bună, eu sînt diana și sînt colega ta de cameră (2005, Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – OPUS PRIMUM), Frumusețea bărbatului căsătorit (2009, Premiul Marin Mincu), Dar noi sîntem oameni obișnuiți (2017) și volumul de proză scurtă Cine locuiește la subsol (2018). O parte dintre poemele ei au fost traduse în engleză, franceză și italiană. A tradus din engleză și franceză cărți de literatură contemporană. Trăiește în Tîrgoviște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here