polirom.ro

 

Casa de Pariuri Literare; anul apariţiei: 2016; pagini: 144
Casa de Pariuri Literare; anul apariţiei: 2016; pagini: 144

“Ții cubul în palmă. Are o fereastră mică, întinzi mâna și-o deschizi. Dar ce să vezi, dai de-o altă fereastră. Și de încă una, par să nu se mai termine, fiecare de altă culoare, cu un alt fel de sticlă, când rece, când caldă, când crăpată sau vitrată, strâmbă sau înaltă. Treci de fiecare, e un joc, te gândești, până la a douăzeci și doua și, când credeai că poți ieși, înțelegi că ești de fapt în miezul cubului. Te-au păcălit, te-au prins între cercevelele lor, un vârtej de sunete crește dintr-o dată, râsete, pahare sparte, două bătrâne strigă după ajutor, un tânăr vorbește cu un peștișor auriu, dar chiar acum, pe lângă tine trece în fugă un deținut, în privire i se vede disperarea – e o capcană!

Ridici privirea, poate există o ieșire, și-atunci apare, în geamul înalt din fața ta, silueta subțire a unui spânzurat. O femeie plânge cu fața ascunsă în palme, te apleci și îi atingi umărul, când realizezi că e o nălucă, în locul ei se ridică copacul îngerilor, niciunul nu se uită la tine, doar ghemele de aur saltă pe pământ în timp ce ei împletesc șosete pentru Dumnezeu. Tresari, ceasul cu pendulă te sperie cu sunetele lui grave, vin din toate părțile ca să te anunțe că volumul de povestiri s-a încheiat.

Ții cubul în palmă și zâmbești, doar tu știi ce e Dincolo de ferestre. Întinzi mâna.” – Irina Georgescu Groza

 

Cumpără cartea: elefant.ro – ebook, carturesti.ro.

 

 

S-a născut la 29 iunie 1973, în Onești. A absolvit în anul 1997 Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Universității Ovidius Constanța, iar în prezent trăieşte în București și lucrează în redacția editurii Nemira. Începând cu anul 2014, a publicat proză scurtă în Revista de Povestiri, în Revista Argos numărul 12, în primul număr al Revistei iocan, în Revista Apostrof și în antologiile Argos numărul 3 și Povestiri cu dragoni. În 2016 a debutat în proză cu volumul de povestiri Dincolo de ferestre (Casa de Pariuri Literare).
carturesti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here