comunicate de presă evenimente recomandări

Editura Litera anunță lansarea unei noi colecții dedicate literaturii române contemporane

scris de citestema.ro

Biblioteca de Proză Contemporană debutează cu cinci povești plasate în zilele noastre, diferite ca registru, fiecare reprezentând o noutate stilistică.

Romanul Paturi oculte de Doina Ruşti inaugurează noua Bibliotecă Litera, urmat fiind de romanele Cuibul bufniței de Tudor Runcanu, I Put a Spell on You… de Allex Truşcă, Cimitirul trandafirilor de Cristi Nedelcu și de un volum de proză scurtă, Kyparissia de Alexandra Niculescu.

Colecția își propune să acorde atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, să întregească peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Călătorii fabuloase, orașe abulice, întâmplări cotidiene ori experiențe metafizice – iată doar câteva dintre temele abordate. I Put a Spell on You… de Allex Trușcă este un roman fantastic în tradiția prozei lui Voiculescu, dar în contextul lumii contemporane, cu un stil convingător, senzual. Urmează un volum de proză scurtă, Kyparissia, de Alexandra Niculescu, în maniera epicului urban, cu un personaj care leagă toate textele. Un roman realist, scris în formula prozei de acțiune este Cimitirul trandafirilor de Cristi Nedelcu, iar în Cuibul bufniței de Tudor Runcanu găsim un roman neokafkian, cu o atmosferă bizară. La acestea se adaugă romanul Doinei Ruști, Paturi oculte, o poveste în registru fantastic, scrisă fragmentarist.

Cărțile sunt disponibile pe litera.ro, iar în zilele imediat următoare le veți putea găsi în librăriile din toată țara. Toate titlurile colecției Biblioteca de Proză Contemporană vor fi disponibile pentru cititori atât în format clasic, pe hârtie, cât și în format ebook.


Fotografie reprezentativă de Timothy Eberly pe Unsplash

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu