polirom.ro

La invitația editurilor Humanitas și Humanitas Fiction și a Ambasadei Israelului la București, Etgar Keret, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, va fi prezent la București, la Bookfest 2018, în perioada 1–2 iunie, cu ocazia lansării edițiilor în limba română a volumului de memorii “Șapte ani buni” și a volumului de povestiri “Și, deodată, cineva bate la ușă”.

Programul evenimentelor

*Vineri, 1 iunie, ora 16.30* – standul Israelului

„Cu ce se ocupă scriitorii?“ – discuție cu Etgar Keret și lectură publică din volumul de memorii “Șapte ani buni” (Editura Humanitas,
colecția „Memorii/Jurnale“) și din volumul de povestiri “Și, deodată, cineva bate la ușă” (Editura Humanitas Fiction, colecția
„Raftul Denisei“).

Vor vorbi, alături de autor: Camelia Crăciun, lector dr., Departamentul de Studii Iudaice, Universitatea din București, Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas, și Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

*Sâmbătă, 2 iunie, ora 16.00* – standul Humanitas

Lansarea volumelor “Șapte ani buni” și “Și, deodată, cineva bate la
ușă”

Vor vorbi: Etgar Keret, Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Lidia
Bodea, Denisa Comănescu
Cumpără cărţile

ETGAR KERET s-a născut pe 20 august 1967, la Tel Aviv, în familia unor evrei supraviețuitori ai Holocaustului. Este unul dintre cei mai reprezentativi scriitori israelieni contemporani, scenarist, regizor și autor de benzi desenate. Povestirile sale au apărut în The New York TimesLe MondeThe New YorkerThe GuardianThe Paris Review și Zoetrope. A publicat mai multe volume de povestiri care au devenit bestselleruri, fiind traduse în 42 de limbi –Tzinorot (Conducte, 1992, 2004), Ga’aguay Le-Kissinjer (Mi-e dor de Kissinger, 1994), Ha-Kaytana Shel Kneller (Tabăra de vară a lui Kneller, 1998), Anihu (Eu sunt el, 2002), Și, deodată, cineva bate la ușă (Pitom Dfika Ba-Delet, 2010; Humanitas Fiction, 2018) –, volumul de memorii Șapte ani buni (Seven Good Years, 2015; Humanitas, 2018) și cărți pentru copii. A primit în 2016 Charles Bronfman Prize și English Pen Award și, în calitate de regizor, în 2007 a câștigat împreună cu soția sa, Shira Geffen, Caméra d’Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes pentru filmul Meduzot. În 2010, statul francez i-a acordat titlul de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. În prezent predă la Facultatea de Litere a Universității Ben-Gurion din Negev și la Facultatea de Cinematografie a Universității Tel Aviv. (sursa: humanitas.ro)

Sursa foto: goodreads.com
carturesti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here