libris.ro

Scriitorul norvegian Jo Nesbø vine în România! — Lansare de carte – „Fetiș” de Horea Sibișteanu — Premiul Iocan pentru proză scurtă, ediţia a II-a — Lansarea Albumului Reginei – Cărtureşti Carusel — Doina Cornea și „Puterea fragilității“ — Ciprian Măceșaru – „Infrapaginal” | Lansare de carte — Lansarea cărții „În căutarea inspirației” de Ana Dragomir — Poveștile Sînzianei Popescu — Shop my library #6 – târg de carte cu prețuri mici — Lansare de carte și atelier pentru copii

Scriitorul norvegian Jo Nesbø vine în România!

Scriitorul norvegian Jo Nesbø se va întâlni cu publicul din București marți, 7 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Alături de Jo Nesbø se vor afla scriitorii George Arion și Michael Haulică. Moderatorul evenimentului va fi Magdalena Mărculescu, director editorial TREI.

Jo Nesbø este unul dintre cei mai apreciați autori de romane polițiste din lume. A îmbogățit genul crime, adăugându-i noi dimensiuni stilistice și psihologice, precum și o înțelegere profundă asupra vieții într-o lume modernă, globalizată. Romanele sale au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare și au fost recompensate cu numeroase premii internaționale, printre care The Riverton Prize, CWA International Dagger Award, The Glass Key Award.

Participarea la eveniment este gratuită și se face pe baza unei rezervări prealabile pe Eventbook.


Lansare de carte – „Fetiș” de Horea Sibișteanu

Cea mai nouă apariție din colecția de literatură română contemporană n’autor (Editura Nemira), „Fetiș” de Horea Sibișteanu, va fi lansată la Diverta Lipscani, pe 7 mai, de la 19:00, alături de Eli Bădică și Florin Iaru.

„De n-ar fi scriitor, Horea Sibișteanu ar fi, cu siguranță, un detectiv particular clasic, camuflat, cu lupă și carnețel. Își urmărește personajele și le relatează tribulațiile cu pasiunea și răbdarea acelei meserii. Niciun amănunt nu e neinteresant, nicio împrejurare nu va fi trecută sub tăcere. Pentru el, povestirea se scrie singură, pe măsură ce personajele se însuflețesc. Dacă e să ducem această impresie mai departe, Horea Sibișteanu e un detectiv deghizat în suspecții pe care îi urmărește.“ – Florin Iaru


Premiul Iocan pentru proză scurtă, ediţia a II-a

Care este cea mai bună carte de proză scurtă a anului trecut?
Aflați pe 8 mai, ora 19:00, la Qreator by IQOS.

Cea mai bună carte de proză scurtă a anului trecut va fi aleasă dintre cele cinci cărţi nominalizate de editorii revistei:

📖 „Cele mai tâmpite momente” de Mircea Daneliuc (Editura Polirom)
📖 „Cine locuieşte la subsol” de Diana Geacăr (Editura Paralela 45)
📖 „Zeppelinul piticului” de Marian Ilea (Paralela 45)
📖 „Anotimpuri care nu se repetă” de Ion Pleşa (Editura NEMIRA)
📖 „Guadalajara” de Iulian Popa (Humanitas)

Juriul, format din editorii revistei – Florin Iaru, Cristian Teodorescu, Dan Pleşa şi Marius Chivu, alături de invitata specială din acest an – regizoarea de teatru Gianina Cărbunariu, va premia cartea câştigătoare într-o gală ce are loc miercuri, 8 mai, începând cu ora 19:00 la Qreator (intrarea liberă, dar numai pentru persoanele majore).

Câștigătorul va primi un trofeu creat de artistul Daniel Bălănescu și un premiu în valoare de 1000 Euro acordat de McCann PR Romania, premiile pentru toți nominalizații fiind oferite de Julius Meinl și Editura Vellant.


Lansarea Albumului Reginei – Cărtureşti Carusel

Evenimentul are loc joi, 9 mai, începând cu ora 19:00, la Librăria Cărtureşti Carusel.

Când avea 7 ani, Prințesa Marie, viitoarea Regină a României, primește de la Lady Harrison cel mai frumos cadou – un album de amintiri și un lipici – cu care avea să își lipească de-a lungul copilăriei cele mai de suflet amintiri: felicitările și cărțile poștale primite în dar de la prieteni ca Alexandra of Denmark, soția lui King Edward VII, Regele Marii Britanii.

Regina relatează în jurnalul său povestea lipiciului cu care lipea aceste amintiri în album, de a-l cărui miros era îndrăgostită și care a fost singurul motiv din viata Majestății Sale când a primit o corecție fizică din partea Guvernantei Sale.

Albumul, aflat în original în colecția privată a dr. Wargha Enayati, conține amintirile dragi ale Reginei transpuse în imagini într-o manieră care ne emoționează și care ne transportă în timp în propria copilărie. Tipărit în Anul Centenarului, Albumul Reginei – ”O poveste cu lipici” este oferit românilor sub forma unui crâmpei inedit, cald și colorat din Istoria Românilor și din viața celei mai iubire Regine a României.

Pentru că Regina Maria și-a dedicat viața îngrijirii, noi am ales să îi continuăm misiunea iar prin publicarea și scoaterea la vânzare a documentului vechi de peste 136 de ani, neștiut până azi, oricine poate contribui la sprijinirea semenilor care au nevoie de medicamente și servicii medicale, pacienții policlinicilor sociale pe care, cu siguranță că Regina Soldat i-ar fi ajutat “fără mănuși.”


Doina Cornea și „Puterea fragilității“

Întâlnire cu Gabriel Liiceanu, Cristian Preda și Ioan Stanomir despre Doina Cornea și volumul „Puterea fragilității“ – joi, 9 mai, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

„Noi ne acceptăm eroii abia atunci când şi-au luat locul într-un trecut care nu ne obligă. Cât sunt vii, preferăm să le împrumutăm urâţenia noastră decât să imităm frumuseţea lor.

Adevărul e că, de peste două decenii, Doina Cornea n-a mai existat pentru noi. N-a devenit un model, așa cum s-ar fi cuvenit. Nu i s-a mai cerut părerea, pentru a acompania cu rectitudinea spiritului ei toate strâmbătățile care au pus treptat stăpânire pe noi. Cei care fac opinia publică în țara asta au uitat-o repede și și-au amintit, scurt, de ea abia când a plecat dintre noi.

Făcând ce a făcut, Doina Cornea n-a așteptat nimic de la nimeni. Dialogul ei cu libertatea l-a purtat în absoluta lui gratuitate: fără punerea în scenă a unei parade etice şi fără gândul de a prezenta vreodată nota finală societăţii care beneficiase de pe urma îndrăznelii ei. Disidenţa Doinei Cornea n-a fost, până la urmă, decât expresia publică pe care a căpătat-o, în chip firesc, o devenire interioară.“ – Gabriel Liiceanu

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.


Ciprian Măceșaru – „Infrapaginal” | Lansare de carte

Editura Cartex și Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită vineri, 10 mai, de la ora 18.30, la lansarea volumului „Infrapaginal. Jurnal 2000-2018” de Ciprian Măceșaru, recent apărut la Editura Cartex, cu o prefață de Dan C. Mihăilescu.

Vor vorbi: Dan C. Mihăilescu, Cosmin Ciotloș, Lucian Pricop și Ciprian Măceșaru. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

„Infrapaginal. Jurnal 2000-2018” ne dezvăluie un scriitor fără armură; pentru Ciprian Măceșaru, scrisul nu este un exercițiu estetic, ci face parte din algoritmul fiziologic. Diaristul nu scrie pentru a se antrena, ci pentru se convinge că respiră. În Jurnalul său, Măceşaru se contemplă, dar merge și mai departe, și dincolo de sine, recuperând ambițiile metafizice ale literaturii. În afara rezervației culturale în care trăiește, scriitorul își dezvăluie și emoțiile cotidiene: acelea ale unui intelectual care împinge conștiința artei sale până la exasperarea învecinată cu abisul disperării.

Participarea la eveniment este gratuită și se face pe baza unei rezervări prealabile pe Eventbook.


Lansarea cărții „În căutarea inspirației” de Ana Dragomir

Editura Pandora M și Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită sâmbătă, 11 mai, ora 12.00 la evenimentul de lansare al cărții “În căutarea inspirației” scrisă de Ana Dragomir și ilustrată de Ionuț Robert Olaru. Vă așteptăm la o lansare de carte specială unde cei mici vor avea ocazia să se împrietenească cu Scott – cățelul temerar care ar face orice pentru draga lui Emma, cu Cioara – un înțelept înaripat și cu Martin – un vulpoi vegetarian tare simpatic. “În căutarea inspirației” este o poveste emoționantă și antrenantă despre puterea imaginației și despre călătoriile care ne aduc prieteni pe viață.

Alături de autoare și de ilustrator vor fi Virginia Costeschi, coordonator editorial al Editurii Trei și Pandora M și Magdalena Mărculescu, director editorial al Editurii Trei și Pandora M.

Toți copiii prezenți la eveniment vor realiza împreună cu autoarea cărții mascota personajului principal, îndrăgitul cățel Scott și vor putea participă la o tombolă cu premii constând în căni, agende și sacoșe din pânză care pot fi colorate.

Participarea la eveniment este gratuită. Vârsta recomandată: 4 +
Pentru înscrieri vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa: roxana.petrescu@edituratrei.ro

Ana Dragomir are 12 ani și locuiește în București. În timpul liber adoră să meargă la teatru și petrece clipe frumoase alături de simpaticul ei canar, Cipi. Este pasionată de lectură, iubește Marea Britanie și îi place să inventeze povești care să facă lumea mai frumoasă. Așa a luat naștere aventura celor trei prieteni pe care îi vei cunoaște citind această carte :).

Ionuț Robert Olaru crede că totul în jurul nostru este o poveste și transformă cuvintele în ilustrații minunat colorate. A mai transpus în imagini poveștile Ploaia curcubeu și Spiridușii luminii, de Andreea Iatagan.


Poveștile Sînzianei Popescu

Sâmbătă, 11 mai 2019, ora 11.00, la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, va avea loc o întâlnire cu Sînziana Popescu, autoarea volumelor „Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm” (seria Andilandi, vol. 1) și „Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie” (seria Andilandi, vol. 2), Editura Nemira, 2019. Evenimentul va fi moderat de scriitorul Vasile Ernu.

Sînziana Popescu propune, prin seria Andilandi, povești sută la sută românești, basme contemporane în care filonul folcloric este foarte frumos adus în fața cititorilor. Ielelor, Căpcăunilor, Zmeilor, Strigoilor, Blajinilor, Balaurilor, Sânzienelor, Ursitoarelor, Calului Năzdrăvan și Solomonarilor li se alătură un personaj cu o semnificație cu totul specială – tăcuta și profunda Andilandi, Pasărea Măiastră. Ea asigură trecerea copiilor în lumea de basm, pe Celălalt Tărâm, unde suspansul și surprizele se țin lanț. Fiecare roman din serie scoate la lumină personaje-cheie noi și fiecare dintre aceste povești este una cu morală, însă fără să fie moralizatoare.


Shop my library #6 – târg de carte cu prețuri mici

Pe 11 mai (11:30 – 17:30), dă-ți întâlnire cu o carte la 15A, un wine-bar & bistro cochet din Capitală și răsfoiește cărțile din bibliotecile expozanților. Te așteaptă cărți în română, engleză și franceză.

Toate cărțile de la târg au prețuri cuprinse între 5 și 30 de lei.

În plus, la intrare vei găsi și o masă cu titluri provenite din donații al căror preț simbolic (stabilit între 5 și 10 lei) va fi donat către Autism Voice pentru a contribui la terapia copiilor bolnavi de autism.


Lansare de carte și atelier pentru copii

Sunteţi aşteptaţi duminică, 12 mai, de la 12:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, pentru un atelier pentru copii și lansarea de carte „Regina Maria și Marea Unire”, alături de Simona Antonescu!

Cartea face parte din seria Istoria Povestită Copiilor, de Simona Antonescu și ilustrată de Alexia Udriște.

A sosit și ziua cea mare, 1 decembrie 1918, Ziua Marii Uniri. Gemenii Călin și Ilinca sunt purtați pe aripile timpului cu destinația Iași și cu misiunea de a afla alte două nume din Manuscrisul Gemenilor.
Cufărul magic îi trimite într-un spital de campanie, unde o întâlnesc pe mica Principesă Ileana. Mica prințesă o convinge pe mama ei, însăși Regina Maria, să-i invite pe copii la reședința lor. Însă, pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea, gemenii trebuie să se despartă: Ilinca rămâne în Iași, iar Călin ajunge în Transilvania, pe Câmpul lui Horea, acolo unde se va înfăptui Unirea. Dar oare, despărțiți fiind, se pot întoarce acasă sau au nevoie de ajutor? Și, mai ales, cine va intra în cufăr ca să-i salveze?

elefant.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here