evenimente

Festivalul Internațional de Poezie „Râmnicul este metaforă” și-a desemnat câștigătorii

scris de Natalia Pîntea

În perioada 15-17 noiembrie, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat Festivalul  Internațional de Poezie „Râmnicul este metaforă”, ediția a II-a. Evenimentul a adunat lume pasionată de poezie de pe ambele maluri ale Prutului.

Gheorghe Smeoreanu, fondatorul festivalului, a declarat că scopul acestui eveniment este de a sincroniza poeții români cu poeții din întreaga lume. „În antologia din această ediție au fost incluși 68 de poeți”, a mai specificat organizatorul. Scriitorul Nicolae Nistor, organizator, a mărturisit că antologia este o selecție dintre poeții care au semnat în revista „Vâlcea literară”, la care este redactor-șef.

Invitații speciali ai festivalului „Râmnicul este metaforă” au fost scriitorii din Republica Moldova Dumitru Crudu, Maria Ivanov, Natalia Pîntea și Adelina Labic, autori care au obținut Premiul de excelență.  

Pe lângă lansarea antologiei festivalului „Râmnicul este metaforă”, în cadrul evenimentului, a avut loc prezentarea celui de al 14-lea număr al revistei „Vâlcea literară”, condusă de scriitorul Gheorghe Smeoreanu și lansarea romanului „Daniel și Daniil”, semnat de același autor.

A doua zi, premianții scriitori au avut posibilitatea să admire spectacolul de excepție susținut de teatrul „Ariel”. Selecția textelor a fost realizată de către scriitorul Nicolae Nistor. Festivalul s-a încheiat cu o vizită la mănăstirea „Cozia” din România.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Ordessos” cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului.

despre autor

Natalia Pîntea

Născută la 15 mai 1996, în satul Măcărești, raionul Ungheni. A absolvit Facultatea de Litere, USM, specialitatea Limba și literatura română și limba engleză și un master la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, ale aceleiași universități, specialitatea Producție video și media promoting. Este membră a atelierului „Vlad Ioviță”, coordonat de Dumitru Crudu. Publică poezie, cronică de carte și interviu în reviste din Republica Moldova și România, ediții print sau on-line, printre care: Timpul din România, ediția din Republica Moldova, Argeș, Planeta Babel, Helis, Meridianul Timișoara, O mie de semne.

scrie un comentariu