comunicate de presă evenimente

„Frica: Trump la Casa Albă” apare la Editura Litera

scris de citestema.ro

Portretul cel mai intim al unui președinte american în funcție, așa cum doar celebrul jurnalist Bob Woodward îl poate realiza. Bestseller în peste 25 de țări, acum și în România, în colecția Kronika, la Editura Litera – „Frica: Trump la Casa Albă”.

Este greu de imaginat un portret mai îngrijorător al unui președinte caracterizat drept paranoic, agresiv și otrăvit de putere. Cu toate acestea, Bob Woodward reușește în „Frica” să surprindă întreg spectrul elementelor care alcătuiesc profilul președinției lui Donald Trump, dezvăluind secvențe și detalii neștiute despre nenumărate situații de criză cu care Casa Albă s-a confruntat din pricina unui președinte impulsiv, nestatornic și profund incapabil să se ridice la nivelul cerințelor funcției sale. Au existat și alte relatări pe marginea acestei teme, dar nici una la fel de revelatoare sau de convingătoare ca aceasta.

„Frica” desenează tabloul complet al Casei Albe sub conducerea lui Donald Trump, bazându-se pe interviuri cu unii dintre cei mai apropiați sfătuitori ai președintelui, pe amintiri ale martorilor oculari, adesea completate cu date și transcrieri de conversații.


Bob Woodward este redactor la Washington Post, unde lucrează de 47 de ani. Este unul dintre cei care au contribuit la realizarea investigațiilor care au condus în cele din urmă la demisia președintelui Nixon. Este autor sau coautor a 18 cărți, dintre care 12 bestselleruri, și câștigător a două Premii Pulitzer.


„Un portret teribil al președinției lui Trump…“ The Washington Post

„O imagine înfiorătoare a actualei administrații.“ CBS News

„O privire fără precedent prin ochii apropiaților președintelui… uimitor.“ CNN

„Ceea ce a scris Woodward nu este doar povestea unui președinte cu mari probleme, ci și, în cele din urmă, o relatare a ceea ce au ales să facă aceia aflați alături de el.“ The New Yorker

„Deși cărțile sale sunt adesea senzaționale, Woodward este opusul senzaționalistului. Metoda sa are ceva aproape monastic… Este cronicarul șef de la Washington.“ BBC

„Explozivă.“ The Washington Post

„Devastatoare.“ The New Yorker

„Fără precedent.“ CNN


Tot de autorul Bob Woodward vom citi la Editura Litera, în luna aprilie,
„The Last of the President’s Men”, o relatare jurnalistică de excepție despre secretele, obsesiile și decepțiile celui de-al 37-lea președinte al SUA, Richard Nixon.


„Frica: Trump la Casa Albă” este disponibilă online, pe www.litera.ro, și în librăriile din toată țara la prețul de 49,90 lei.

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu