București scriitorii, despre cărţile lor

Hanul lui Manuc – Simona Antonescu

“Îţi voi arăta lucrurile, aşa cum au fost ele.

Îi voi chema pe toţi în jurul tău. Vei simţi mirosul prafului de puşcă şi vei auzi chiotele sărbătorii de Armindeni. Vei îngheţa de frig pe câmpurile de luptă şi te vei topi de arşiţă la vremea secerişului, pe moşiile boierilor Sămărghiteni.

Te voi trimite călare până dincolo de serhatul Giurgiului, cu solie de taină de la Manuc. Vei gusta de-a valma plăcinte olteneşti şi sugiucuri turceşti, vei respira praful drumului ridicat de caravanele cu grâu şi-ţi vei scăpa viaţa în pivniţa culei bătrâneşti ori în apele Dunării.

Vei aşeza piatra de temelie a Hanului lui Manuc alături de meşterii braşoveni şi vei apăra apoi şantierul cu preţul vieţii, în noaptea plină de spaime şi speranţe a intrării Armatei Dunărene în Bucureşti.

În jurul tău vor dansa cadâne cu văluri de mătase şi fete din bărăganurile Ţării Româneşti, în vreme ce din depărtare va răsuna clocot de luptă.

Vei iubi.

Vei duşmăni.

Vei păcătui şi te vei ierta.

Vei ieşi din toate acestea obosit, tulburat, schimbat.

Vino cu mine!” – Simona Antonescu

Editura Polirom; anul apariţiei: 2018; pagini: 664.


Cumpără cartea

Autor foto: Cătălin Olteanu

Simona Antonescu s-a născut pe 20 ianuarie 1969 în Galaţi. A absolvit Facultatea de Chimie a Universităţii Politehnica Bucureşti şi a debutat în anul 2015 cu romanul Fotograful Curţii Regale – câştigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească. Romanul a obţinut Premiul pentru cartea de debut al Uniunii Scriitorilor şi a fost finalist la Festival du Premier Roman de Chambéry.

În anul 2016 publică romanul Darul lui Serafim, iar în 2017 apare Hanul lui Manuc, nominalizat la Premiile de Proză ale Ziarului de Iaşi.

Recent, Simona a început publicarea unei serii de cărţi pentru copii – Istoria povestită copiilor. Printre primele titluri se numără: Decebal şi un solomonar misterios, Aeticus şi o călătorie în jurul lumii, Menumorut şi minele de aur de la Roşia Montană sau Litovoi şi Şcoala Solomonarilor din Crângul Pământului.

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu