elefant.ro

Am trimis prima scrisoare lui Ping Su în urmă cu câțiva ani. Ping Su este femeia obișnuită din viața fiecărui bărbat, cu care, de obicei, te înțelegi mai bine când este departe de tine. La modelarea personajului, m-a ajutat scriitorul Gao Xingjian. Pe vremea aceea am citit: Soul Mountain și One Man’s Bible, cărți care m-au influențat.

Bineînțeles, Ping Su, ca o femeie reținută și cu bune maniere, nu a catadicsit să-mi răspundă preț de câteva luni, timp în care sufletul meu s-a zvârcolit între viață și moarte.

Primul ei răvaș, și ultimul de altfel, a sosit într-o duminică dimineața și a reaprins legătura strânsă dintre noi.

Ping Su ar fi fost docilă dacă ar fi existat cu adevărat, subțire, cu părul negru și lung. Precum o super-girl nu ar fi plâns pentru orice fleac, nu ar fi vorbit foarte mult. Ar fi dat dovadă de o stăpânire de sine ieșită din comun. Deși nelipsită de experiența unei femei trecute prin trăirile unei curtezane din imperiul Qing, în acest moment Ping Su este o concubină calmă, mulțumită de sine, temperată și care, desigur, cum face orice femeie singură, fumează foarte mult. Pe lângă toate astea, citește scrisorile mele și se amuză copios, dar știu că, mai devreme sau mai târziu, Ping Su va ceda, pentru că este o femeie sensibilă. Iar eu nu voi renunța să-i trimit scrisori nici după ce voi muri.


Ionuț Manea s-a născut pe 20 mai 1981, în Slatina, județul Olt. Medic dentist. În prezent, locuiește în Timișoara. Publică în revistele literare: Literomania, Helion, Orizont, Liternautica, Reșița Literară. În 2020 obține premiul național ROMCON pentru povestire. Absolvent al unor cursuri de scriere creativă cu Marius Chivu și Florin Iaru. Este redactor la revista Helion și membru onorific la salonul de literatură „Junimea”. Este prezent cu texte în antologia Literomania de proză scurtă (2019), antologia Moștenirea Văcăreștilor (2017, 2019) și antologia Poemele izolării, MLNR Iași-2021. A debutat cu volumul de proză scurtă Confesiunile Maestrului Păpușar (2020), la Editura Tracus Arte, câștigător al premiilor  ROMCON, pentru volum de povestiri și nuvelă. A publicat volumul de poezii Scrisoare pentru PingSu, 2021, la Editura TracusArte.


Puteţi cumpăra cartea de la:


Textele de la rubrica „Scriitorii, despre cărţile lor” sunt scrise de autorii cărţilor respective pentru site-ul citestema.ro. Preluarea se poate face cu menţionarea sursei şi link către articol.

elefant.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here