libris.ro

Text exclusiv citestema.ro

“Manuscrisul Gemenilor are înscrise în paginile lui numele tuturor gemenilor care s-au născut vreodată în familia Ilincăi şi a lui Călin. Din greşeală, cei mai mici (şi mai năzdrăvani) gemeni din familie şterg toate numele din Manuscris. Ca să repare lucrurile, copiii sunt acum nevoiţi să se întoarcă în timp, în trecutul propriei lor familii, ca să-şi caute strămoşii gemeni şi să le afle numele.

Aşa începe totul. Fiecare carte a seriei Istoria povestită copiilor cuprinde, de aici înainte, călătoria în vremea câte unui voievod, rege sau regine. Ilinca şi Călin vor purta hainele vremii în care ajung, vor afla ce mâncau, cum locuiau sau cu ce jocuri se distrau copiii din alt veac.

Descoperim obiceiuri uitate, locuri încărcate de istorie care încă mai există astăzi şi chiar personaje istorice mai puţin cunoscute. Facem cunoştinţă cu personaje fabuloase din mitologia românească şi încercăm să dezlegăm o taină: cine este solomonarul care îi urmăreşte pe cei doi fraţi şi ce doreşte de la ei?

Miza cărţilor din seria Istoria povestită copiilor este dublă: pe de o parte îmi propun să-i împrietenesc pe cei mici cu lectura, pe de altă parte îmi propun să-i împrietenesc cu istoria.” – Simona Antonescu

“M-a atras dintr-un foc modul în care Simona a integrat istoria într-o serie de aventuri pentru copii. A fost definitoriu acest aspect – anume că cei mici pot citi povești în care Ilinca și Călin, doi copii de vârsta cititorilor, trec prin fie ce situații. Mie mi-a lipsit această completare, care să mă facă să relaționez mai bine cu subiectele învățate în școală.”
Alexia Udriște
ilustrator
“Mi-am dorit mult să avem la Nemi o serie de romane care să le prezinte copiilor, într-un mod cald, emoționant și deloc didactic, personaje istorice, folclorice și legendare din cultura română. Acum aproape doi ani i-am prezentat această idee Simonei Antonescu pentru că eram convinsă că scriitura ei minunată și pasiunea pentru trecut o recomandau ca fiind persoana cea mai potrivită. Simonei i-a plăcut provocarea și a acceptat, dar ceea ce a ieșit mi-a întrecut orice așteptări. Iar ilustrațiile Alexiei Udriște au adăugat cărților un plus de frumusețe, desăvârșindu-le.”
Laura Câlţea
redactor-șef editura Nemi

Cumpără cărţile

Autor foto: Cătălin Olteanu

Simona Antonescu s-a născut pe 20 ianuarie 1969 în Galaţi. A absolvit Facultatea de Chimie a Universităţii Politehnica Bucureşti şi a debutat în anul 2015 cu romanul Fotograful Curţii Regale – câştigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească. Romanul a obţinut Premiul pentru cartea de debut al Uniunii Scriitorilor şi a fost finalist la Festival du Premier Roman de Chambéry.

În anul 2016 publică romanul Darul lui Serafim, iar în 2017 apare Hanul lui Manuc, nominalizat la Premiile de Proză ale Ziarului de Iaşi.

Recent, Simona a început publicarea unei serii de cărţi pentru copii – Istoria povestită copiilor. Printre primele titluri se numără: Decebal şi un solomonar misterios, Aeticus şi o călătorie în jurul lumii, Menumorut şi minele de aur de la Roşia Montană sau Litovoi şi Şcoala Solomonarilor din Crângul Pământului.

carturesti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here