cărţi pentru copii recomandări scriitorii, despre cărţile lor

K.J. Mecklenfeld, despre „Cartea Miracolelor”

scris de citestema.ro

Dacă aţi citit cele două cărţi care îl au ca erou pe Hendrik de Mol, vă este familiar numele K.J. Mecklenfeld. Recent, scriitoarea a divulgat de unde provine acest nume şi a anunţat apariţia unei noi cărţi de aventuri pentru copiii între 9 şi 99 de ani, „Cartea Miracolelor”, la Editura Humanitas Junior. K.J. (sau Cristina Ioana) a acceptat să scrie câteva rânduri despre noul său titlu, dar şi despre sine, pentru citestema.ro.

Editura Humanitas Junior; anul publicării: 2020; nr. pagini: 280; ilustraţii de Joanna Bucur

„Cartea Miracolelor” este o carte ilustrată pentru copiii de vârste 10-12 ani care iubesc poveștile cu magie și dragoni. Personajul principal se numește Finn Stormwind și este ucenic-vrăjitor. Are o viață nemaipomenit de bună, locuind cu părinții lui, care îl iubesc precum ochii din cap, și având un viitor strălucit în fața lui ca magician în Ținutul de la Miazănoapte. Totul se transformă într-o clipită pentru Finn când își pierde puterile magice. Singura consolare este puiul de dragon care îl încurajează cum poate, iar, mai nou, află despre o carte magică care îndeplinește orice dorință. Oare va reuși Finn să găsească cartea cea fantastică și să-și recapete puterile magice?


M-am dat întotdeauna în vânt după cărți de aventuri. Am fost o cititoare avidă încă din copilărie, Hobbit-ul, Alice în Țara Minunilor și Vântul prin sălcii fiind favoritele mele. Mi-am dorit întotdeauna să devin scriitoare, însă soarta a făcut să studiez o facultate tehnică. Tot soarta a decis să devin totuși scriitoare, chiar dacă peste câteva decade, așa că iată-mă scriind, cu mare drag și plăcere, cărți pentru copii de vârste 9-99 ani. Am început în 2013 cu volumele din seria Aventurile lui Hendrik de Mol, am continuat cu povestiri scurte în colecții și o traducere din neerlandeză, Domnișoara Miau, iar acum, iulie 2020, tocmai a apărut la Humanitas Junior „Cartea Miracolelor”.


Cartea poate fi cumpărată de la:


Aflaţi mai multe despre K.J. Mecklenfeld, pe site-ul său, kjmecklenfeld.nl, sau pe humanitasjunior.ro.


Textele de la rubrica „Scriitorii, despre cărţile lor” sunt scrise de autorii cărţilor respective pentru site-ul citestema.ro. Preluarea se poate face cu menţionarea sursei şi link către articol.

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu