București comunicate de presă evenimente

Lansare LIVE: Cristian Preda în dialog cu Bogdan Murgescu și Cosmin Ciotloș despre „Tiranul cu nas mare și cu suflet foarte mic”

scris de citestema.ro

Joi, 15 octombrie, la ora 19.30, Editura Polirom lansează LIVE, pe pagina de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti), volumul „Tiranul cu nas mare și cu suflet foarte mic. Lirică politică, sloganuri electorale și versificații satirice de campanie de la 1834 până în zilele noastre”, recent publicat în colecția Opus. Științe politice.

Invitați, alături de autor: Bogdan Murgescu și Cosmin Ciotloș

Exemplare cu autograf, disponibile la librăria Cărturești Verona, după lansare.

Detalii eveniment Facebook: aici.

Despre carte

O istorie inedită a politicii românești pornind de la versurile închinate domnitorilor și președinților, șefilor de partide și cetățenilor, miniștrilor corupți și deputaților somnoroși din regimurile care s-au succedat de la Regulamentele Organice pînă astăzi. O istorie extrasă din ziare, epigrame și broșuri electorale, recuperată din foile volante distribuite la mari evenimente, din Moftul Român al lui Caragiale și din postările de pe Facebook din zilele noastre. Veți descoperi cum au fost contestate cu virulență mari personalități ale istoriei noastre, dar și laudele deșănțate la adresa unor politicieni ridicoli, veți citi extrase din articole despre dueluri sau din poezii despre bătăuși electorali de profesie. Cartea înfățișează o lume românească plină de viață, grăbită mereu să-i denigreze pe politicieni, dar și să le ridice statui după trecerea lor în neființă.

Cartea poate fi cumpărată de la:


Cristian Preda este profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Bucureşti, unde predă din 1992. A publicat mai multe volume despre evoluţia gîndirii politice româneşti, istoria liberalismului, sisteme electorale şi politica postcomunistă. A tradus, de asemenea, în română autori precum Benjamin Constant, François Guizot, Alexis de Tocqueville, Raymond Aron sau Pierre Manent. La Polirom i‑au apărut trei cărţi: Introducere în ştiinţa politică (ed. I, 2010; ed. a II‑a, 2013; ed. a III‑a, 2019), Rumânii fericiţi. Vot şi putere de la 1831 pînă în prezent (2011) şi Însemnări din vremuri tulburi şi ţinuturi exotice (2018).

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu