comunicate de presă evenimente recomandări

Lansare OCHII MINȚII – o platformă nouă a spectacolului sonor creată de Dragoș Mușat

scris de citestema.ro

OCHII MINȚII este un nou mod de a asculta autori contemporani și opere de ficțiune sau non-ficțiune, care va porni de la canalul de Youtube pe care veți găsi cinema audio, podcasturi istorice, teatru videofonic, concerte și spectacole lectură filmate în studio și care se va ramifica într-o serie surprinzătoare de proiecte conexe.

Vă invităm să intrați în atmosfera OCHII MINȚII sâmbătă, 13 mai, de la ora 17.00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu. În program:

-un dialog despre redescoperirea plăcerii de a citi cu DRAGOȘ MUȘAT, creator și producător platforma multimedia „Ochii minții”, CARMEN LIDIA VIDU, regizor de teatru și film, LIDIA BODEA, director general Editura Humanitas, RADU PARASCHIVESCU, scriitor, cel care deschide seria de texte inedite transformate în spații sonore complexe.

-lecturi: actrița NICOLETA LEFTER va citi fragmente din „Jurnal esențial” de Monica Lovinescu, scriitoarea RUXANDRA BURCEASCU va citi câteva pagini din romanul „Instabil”, iar actorul MIHAI BARANGA va citi monologul „Jacques Melancolicul” din „Cum vă place” de William Shakespeare, acompaniat la orgă de MARCEL COSTEA, profesor la Universitatea Națională de Muzică București și de tânărul ALEXANDRU TERBEA la percuție.

OCHII MINȚII va fi platforma de lansare a unor concepte multimedia originale pentru România în 2023: conceptul de teatrul videofonic, spectacol-lectură filmat cu actori în studio de sunet și “regia sonoră” – transformarea creativă a unui text scris într-un spațiu sonor populat cu sunete, efecte și muzică, practic, un “film audio”.

Eveniment organizat în colaborare cu Editura Humanitas și Asociația Editorilor din România, partener al Pactului pentru lectură.

Echipa OCHII MINȚII:

Dragoș Mușat, scriitor, creator al caracterului lipsit de caracter Tetelu, scenarist, actor, regizor, jurnalist, inventator de branduri culturale iconice, unele imposibil de pronunțat din motive de moralitate publică, altele sonore bunuri de patrimoniu național, reapare acum pe scena culturală cu un nou concept realist-fantasmagoric pentru intelectualii vechi și noi: Ochii Minții, probabil, cel mai frumos și generos proiect online multimedia cu debutul în 2023.

Carmen Lidia Vidu se uită în jurul său și caută povești, oameni, istorii cu ”i” mic, pe care le aduce publicului său de teatru și film. Este primul regizor din România care a câștigat atât Premiul GOPO cât și Premiul UNITER. Din 2017 începe colaborarea cu Festivalul George Enescu în calitate de regizoare multimedia.

În online, este o puternică voce care vorbește despre teme socio-politice, culturale, civice, feminism.

„Pentru platforma “Ochii Minții” mi-ar plăcea să-mi duc munca într-o nouă fază de laborator: să compun spații sonore, filmice, pentru texte citite chiar de autorii lor. Am început setul de spectacole fonice cu Radu Paraschivescu care descrie într-o cheie personală diverse meciuri iconice de fotbal. Sper să urmeze colaborări pe teme istorice, politice, civice, jurnalistice de impact pentru noua generație. Încercăm să facem spectacol sonor pe subiecte cât mai diverse.”

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu