comunicate de presă evenimente

Lansarea romanului „Aceste iubiri care ne macină“ de Antoaneta Zaharia

scris de citestema.ro

Editura Litera vă așteaptă miercuri, 3 iulie, ora 19.00 pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) la întâlnirea cu scriitoarea Antoaneta Zaharia prilejuită de lansarea romanului Aceste iubiri care ne macină, recent apărut în Pantazi, o colecție de ficțiune dedicată scriitorilor români contemporani coordonată de scriitorul Cosmin Perța.

Vor vorbi despre carte Doru Mareș, critic de teatru și traducător literar și Cosmin Perța, scriitor și editor.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

„Roman, de dragoste, roman de formare, Antoaneta Zaharia construiește sub formă de puzzle o poveste a timpurilor noastre, dar cu rădăcini într-un trecut fascinant și misterios. O carte ce emoționează și desface faldurile realității ca foile unei cepe.“ – Cosmin Perța

„Acest roman al Antoanetei Zaharia este o demonstrație de virtuozitate și în folosirea teodolitului pentru intabulări planetare, și a microscopului adus la firul ierbii. De la distanță, personajele sunt o încrengătură de lunatici. De alături, ori dinăuntru, se privesc cu duioșie, (supra)viețuind și ele ca tot omul. Joc de roluri minuțios, performant, așa cum îl puteți vedea și pe cel al actriței Antoaneta Zaharia, serile, la Odeon.“ – Doru Mareș

Antoaneta Zaharia s-a născut în București, 1974. A urmat studiile Academiei de Teatru și Film, secția Actorie, București, la clasa profesorilor Alexandru Repan, Mitică Popescu, Victor Strengaru, în 1997 a devenit licențiat în Artele spectacolului, a fost angajată la Teatrul Bulandra sub directoratul lui Victor Rebengiuc, în 2003 s-a transferat la Teatrul Odeon unde lucreză ca actriță și în prezent. A lucrat numeroase spectacole cu regizorii Radu Afrim, Alexandru Dabija, Cătălina Buzoianu, Dragoș Galgoțiu, a fost răsplătită cu numeroase premii de interpretare.

A debutat în 2005 la Editura Polirom cu romanul Garsonieră în centru, în 2022 a publicat la Casa de Pariuri Literare volumul de proză scurtă În căutarea lui Porcelaine și cartea în versuri pentru copii Zac și Milina.

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu