libris.ro

În Omulețul din perete am strâns cele mai bune povestiri pe care le-am scris de la debut până acum. Sunt povești întunecate despre copilărie, despre prietenie, despre nebunie și moarte.  

Te invit să faci cunoștință cu cea mai frumoasă femeie din lume, Cala, să călătorești într-o altă dimensiune mușcând din paginile unei cărți de ciocolată, să salvezi un copil care trăiește într-un apartament de bloc bântuit și să vezi cum ar fi ca un neg să aibă propria lui conștiință. Tot acum o vei cunoaște pe fetița care pictează cu vise, dar și pe Lică, un ursuleț de pluș martor al unei povești macabre.

Știi, toate personajele din această carte sunt fictive. Toate, în afară de unul. Am ascuns între cuvinte un om real. Se numește Cătălin și a existat cu adevărat. Cătălin, cel mai bun prieten al meu, a murit când avea 28 de ani și îmi place să cred că literatura ar putea avea darul să-i prelungească viața. Că tu îl poți menține în viață. Citindu-l.

Într-un fel, pentru mine, literatura este o chestiune de viață și moarte.

Mulțumesc pentru încredere. Și lectură plăcută!


Cartea este disponibilă pe elefant.ro şi pe site-ul Editurii Nemira.


Omulețul din perete de Marian Coman (Editura Nemira, 2019)


Textele de la rubrica „Scriitorii, despre cărţile lor” sunt scrise de autorii cărţilor respective pentru site-ul citestema.ro. Preluarea se poate face cu menţionarea sursei şi link către articol.

elefant.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here