comunicate de presă evenimente recomandări

Nu tot ei! – patru dezbateri despre cum am ajuns aici și ce putem face mai departe

scris de citestema.ro

Joi, 12 octombrie, de la ora 19.00, vă invităm la un nou eveniment #HumanitasLIVE #online – lansarea cărții „Nu tot ei! România în ghearele imposturii” de Valeriu Nicolae și o discuție despre politică și democrație, despre selecția sau contra-selecția pentru pozițiile-cheie în partidele politice, la care vor participa Valeriu Nicolae, Raluca Prună, Cristian Preda, Sorin Ioniță. Întâlnirea va fi moderată de Ioan Stanomir.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul Youtube Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe canalele Youtube Humanitas și Soundcloud Humanitas.

Concluzia lui Valeriu Nicolae după analiza CV-urilor parlamentarilor români: „Am crezut că o să descopăr 30–40 de impostori. Am fost convins că e imposibil ca în Parlamentul României să existe mai mult de 10–15% impostori. Acum, după ce am trecut prin aproape toate CV-urile, sunt sigur că cel puțin 60% dintre parlamentari sunt impostori și cel puțin 75% dintre ei sunt șantajabili, lucru înfiorător pentru o democrație.”

Aceasta este prima dintre cele patru dezbateri care vor dezvolta concluziile din volumul „Nu tot ei! România în ghearele imposturii”. Vor urma:• Luni, 16 noiembrie, ora 19.00 – discuție despre studii și diplome cu Mihaela Miroiu, Emilia Șercan și Marian Popescu• Joi, 19 noiembrie, ora 19.00 – discuție despre istoria recentă, comunism și Securitate cu Germina Nagâț, Melania Cincea și Marian Voicu• Marți, 24 noiembrie, ora 19.00 – discuție despre implicare, ONG-uri și administrația statului cu Carmen Uscatu, Ciprian Ciocan, Oana Gheorghiu. Moderator: Lidia Bodea

„Trecând în revistă mai bine de o sută de CV-uri de parlamentari – o simplă mostră care dă seamă de vastitatea corupției autohtone –, Valeriu Nicolae pare să spună pentru prima oară un adevăr pe care îl ignorăm știindu-l: România se află pe mâna unei uriașe armate de impostori. Cartea pune de fapt în scenă o perplexitate: este oare adevărat ce trăim? Dând astfel glas unei stupefacții care ne încearcă pe toți, autorul a devenit o voce care răsună în vinovata noastră tăcere. Cât privește liniștea instalată în toate partidele în fața acestor pagini ale rușinii, ea vorbește de la sine despre punctul dramatic în care se află viața politică de la noi. Cum oare de nici un partid nu a simțit nevoia să-și facă din cele câteva sute de pagini care strigă la cer muniție de campanie? Parafrazându-l pe autorul cărții: poporul român doarme liniștit în cel mai cumplit vacarm: tăcerea mormântală care urlă.“ — Gabriel Liiceanu

Cartea poate fi cumpărată de la:

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu