concursuri evenimente

Oferim zece vouchere a câte 100 de lei pentru Bookfest 2024 – concurs încheiat

scris de citestema.ro

Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XVII-a, are loc în perioada 29 mai – 2 iunie, în pavilionul B2 al complexului Romexpo. Site-ul nostru, partener al evenimentului, vă oferă posibilitatea de a câştiga unul dintre cele zece vouchere valorice care vor putea fi folosite la oricare dintre standurile expozanților.


UPDATE

Concursul nostru a înregistrat 47 de comentarii valide. În urma tragerii la sorţi, am extras următoarele numere: 17, 36, 10, 20, 26, 18, 30, 31, 22 şi 4.

Aşadar, au câştigat câte un voucher a 100 de ron, valabil la Bookfest 2024:

 • Ștefan Cristian
 • Pitur Constanta Corina
 • Păduraru Constantina
 • Neagoe Liviu
 • Alexa Lavinia
 • Cazan Florina-Iuliana
 • Antonica Florea
 • Florea Irina-Gabriela
 • Anca Mihaela Denisa Vieru
 • Elena Icatoiu

Felicitări celor care au câştigat şi mulţumiri pentru participare tuturor!

Lista cu cele zece nume este trimisă către organizatori. Pentru ridicarea voucherelor, vă rugăm să respectaţi condiţiile menţionate în concurs.


Aşadar, zece vouchere a câte 100 de lei vor merge către zece câştigători. Iată care sunt condiţiile de folosire a voucherelor:

 • Voucherele vor putea fi folosite la Bookfest București 2024 doar în cele cinci zile în care se desfășoară evenimentul (29 mai – 2 iunie).  
 • Câștigătorii vor ridica voucherele direct de la Bookfest, de la standul organizatorului, în baza cărții de identitate.
 • De asemenea, voucherele vor putea fi folosite la oricare dintre standurile expozanților, dar nu vor putea fi împărțite la standurile mai multor edituri, adică posesorul unui voucher va trebui să aleagă un singur stand la care să utilizeze respectivul voucher. 
 • Dacă valoarea cumpărăturilor de la standul ales depășește 100 de lei, atunci posesorul va trebui să plătească diferența.

Ce trebuie să faceţi ca să primiţi unul dintre cele zece vouchere?

Scrieţi un comentariu la sfârşitul acestui articol în care să răspundeţi pe scurt la toate întrebările următoare:

 1. De ce vă place să mergeţi la Bookfest?
 2. Care sunt primele trei edituri ale căror standuri intenţionaţi să le vizitaţi la ediţia din acest an?
 3. Ce aţi vrea să se întâmple diferit la Bookfest? / Ce aţi schimba la acest eveniment?
 4. Care este numele dumneavoastră, aşa cum apare el scris în cartea de identitate? (va fi nevoie de identificare la ridicarea voucherului)

Concursul nostru are loc în perioada 22 – 26 mai 2024 (inclusiv). Va fi aprobat un singur comentariu de persoană şi doar comentariile care au răspunsuri la toate cele patru puncte.

Câştigătorii vor fi aleşi cu ajutorul random.org şi anunţaţi prin update la acest articol în cursul zilei de 27 mai 2024. De asemenea, vom publica lista câştigătorilor şi pe pagina noastră de Facebook.

Vă dorim mult succes şi un Bookfest de poveste!

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

47 Comments

 • Eu merg la festivalul Bookfest pentru atmosfera liniștită. Îmi place mirosul de carte proaspăt tipărită și să îmi plimb degetele peste coperțile lucioase ale noilor publicații.
  Trei edituri: Editura Art, Nemira și Litera
  Mi-ar plăcea să existe mai multe activități la standul țării invitate și mi-ar plăcea ca Bookfest să se întâmple de două ori pe an în București.
  Andreea Dumitrescu

 • 1.Merg la Bookfest inca de la prima editie, din 2006. Imi place foarte mult atmosfera care se creeaza in jurul atator carti, unde pot sa ma intalnesc cu autorii favoriti si sa particip la lansarile cartilor care ma intereseaza.

  2.Voi vizita cu prioritate standurile următoarelor edituri:

  Editura Humanitas
  Editura Polirom
  Editura Trei.

  3. As vrea ca la standurile editurilor, ma refer doar la cele care organizeaza lansari de carte, sa nu se mai suprapuna sunetul de la locul de lansare cu cel al altor lansari.

  4. Jderu Marius Tudorel

  • Merg la Bookfest pentru… cărți ????
   Aș vrea să văd standurile de la Humanitas Fiction, Editura Trei și Polirom
   Aș dori reduceri, evident
   Anghelache Maria Lavinia

   • Bookfest e un bun prilej sa imi mai adaug cate un titlu mult dorit in biblioteca. Principalele standuri pe care le-as vizita sunt editurile Polirom, Litera si Nemira. Mi-ar placea mai multe reduceri speciale in cadrul evenimentului. Elena Icatoiu.

 • Merg pentru a vedea cărțile, așa descopăr și alte edituri noi. Primele trei edituri sunt : Corint cu imprinturile sale, RAO, Storia Books. As dori să participe și alte edituri chiar dacă sunt mai mici. Tudorache Florentina

 • 1) Merg pentru atmosferă și pentru a mă pune la punct cu cele mai noi apariții din domeniile care mă interesează.

  2) Corint, Nemira, Humanitas

  3) Încurajarea vizitatorilor să promoveze evenimentul pe rețelele sociale (poate un voucher de reducere modică, gen 2-5% pentru cine postează imagini cu tag-ul specific pe social media, etc.).

  4) Sisu Ionut Theodor

 • Merg în fiecare an la Bookfest pentru a vizita standurile editurilor mici, pentru a vedea scriitori contemporani. Voi vizita Tracus Arte, Casă Max Blecher, Art; apoi Polirom, Humanitas, Trei, Junimea. Mi-ar plăcea un spațiu mai mare și mai aerisit, avioane de hârtie din pagini de cărți noi, concursuri pentru copii mici, Ceaiul cu un scriitor (programare online), cărți artizanale pe care să le facă vizitatorii. Mihaela Marcu

 • Îmi place să merg la Bookfest pentru a explora standurile minunate cu cărți, pentru a participa la lansări/evenimente/întâlniri cu autorii, pentru a mă întâlni cu prietenii pasionați de cărți și citit, pentru atmosferă, pentru a cumpăra cărți.
  Primele trei edituri ale căror standuri le voi vizita sunt Humanitas Fiction, Trei și Nemira.
  Mi-ar plăcea să fie invitați mai mulți autori străini, să nu se suprapună lansările/evenimentele (pentru că de multe ori am fost într-un slalom continuu de la un stand la altul). Mi-ar plăcea ca mai multe edituri să organizeze “jocuri” interactive și surprize pentru vizitatori (de ex. treasure hunt, cum a avut Editura Art, trivia despre cărți/autori, photo challenges etc.)
  Magda Ramona Răican

 • 1. Merg la Bookfest cu toată familia pentru că îmi place să mă plimb printre cărți, să achizitionez măcar o mică parte din ce îmi doresc și să las copiii să își aleagă cărțile pe care vor să le citească (mai ales că mergem de obicei de ziua copilului).
  2. Primele edituri pe care intenționez să le vizitez sunt Humanitas, Nemira și Litera.
  3. Aș dori ca la Bookfest să fie invitați mai mulți scriitori străini.
  4. Numele meu este Ștefan Ioana Georgiana.

 • 1. Îmi place să merg la Bookfest pentru că senzația unei comunități de cititori mă încântă!
  2. Cel mai mult vreau să trec pe la standurile editurilor Curtea Veche Publishing, Nemira și Polirom.
  3. Aș vrea să fie invitați mai mulți autori din străinătate.
  4. Păduraru Constantina

 • 1. Îmi place forfota și agitația cititorilor prezenți la târg, dar și ocazia de a participa la lansările de carte, de a asculta scriitori vorbind despre cărțile lor, de a descoperi noile apariții editoriale.
  2. Primele edituri pe care le voi vizita sunt: Trei, Polirom, Art.
  3. Mi-ar plăcea să apară în program mai mulți scriitori din afara României.
  4. Silvia Ichimaș.

 • Imi place Bookfest pentru ca imi da ocazia sa particip la lansarile cartilor preferate si sa intalnesc scriitori.

  Voi vizita standurile editurilor: Humanitas, Nemira si Polirom.

  Daca s-ar putea ca majoritatea lansarilor de la standurile editurilor sa fie inregistrate pentru a le putea viziona ulterior, avand in vedere ca unele se suprapun.

  Jderu Ruxandra Cristina

  • Buna ziua,
   1. Imi place atmosfera,lansările de carte,scriitorii,totul.
   2. Nemira, Arthur, Corint
   3.Sa nu se suprapună lansările de carte deoarece sunt de mare interes toate.
   4.Ceausescu Nicoleta Madalina

  • Merg la Bookfest pentru a vedea noutatile editoriale, pentru întâlnirile cu scriitorii și pentru atmosfera festivalului, deoarece se aduna iubitorii de carte.
   Primele trei standuri la care voi merge sunt: editura Trei, editura Vremea și editura Corint.
   As vrea sa existe anumite concursuri in cadrul festivalului, spre exemplu, cu întrebări din cărți sau despre literatura, ori alte titluri de concursuri care sa aibă legătură cu cartea (recunoaște coperta).
   Numele este: Gogoasa Alexandru Ionuț Mihai

 • Nu am fost niciodată la Bookfest pentru ca nu sunt din București și a fost mai greu/costisitor de ajuns..Anul asta însă vom veni intreaga familie și aștept asta cu nerăbdare pentru ca e ceva la care visez de foarte multa vreme. Am urmărit mereu cu nesaț poveștile și reportajele legate de eveniment.
  Editurile la al căror stand abia aștept sa ajung sunt: Polirom, Litera și Dph.
  Mi-as dori sa fie organizate activități pentru copii, sa întâlnesc autori romani, sa vad recitaluri de poezie,lansări de carte si bineknteles..sa fie multe și consistente reduceri.
  Luminița Codruța Munteanu

 • 1. Îmi place să merg la Bookfest pentru atmosferă, pentru a simți mirosul de hârtie proaspăt tipărită și pentru a descoperi noile apariții editoriale.
  2. Primele trei edituri pe care vreau să le vizitez sunt: Nemira, Corint, Trei.
  3. Îmi doresc ca autorii tineri români să fie promovați mai mult în cadrul acestui eveniment literar foarte important.
  4. Gheorghe Irina-Elena

 • 1. Îmi place să merg la Bookfest pentru că acolo am de unde să îmi aleg următoarele lecturi
  2. Anul acesta o să merg în principal la editurile: Humanitas, Trei și Arthur
  3. Aș vrea ca la Bookfest să găsesc mai multe reduceri
  4. Ștefan Cristian

 • 1. Iubesc cărțile și mai ales atmosfera de la târgurile de carte când văd bucuria oamenilor de a alege și cumpăra cărți.
  2. Primele trei edituri pe care îmi doresc să le vizitez la această ediție sunt: Humanitas, Tact și Spandugino.
  3. Mi-ar plăcea să se întâmple mai des.
  4. Cazan Florina-Iuliana

 • 1. Imi place la Bookfest pt ca nicaieri atmosfera nu e ca acolo ot iubitorii de carte.
  2.Humanitas, Litera si Nemira
  3. Mai multe reduceri.
  4 Andreea Suceveanu

 • 1. Merg la Bookfest pentru a întâlni autori preferați și a participa la lansări.
  2. Primele trei edituri pe care vreau să le vizitez: Cartier, Corint,
  Spandugino.
  3. As dori să existe un spațiu special dedicat lansărilor, cel puțin, în acest an, pentru editurile din Moldova care este țara invitată.
  3. Neagoe Liviu

 • 1. merg pentr carti
  2. Corint, Nemira, Humanitas
  3.Mai multe activitati pentru copii
  4. Stefan Suceveanu

 • 1. Merg la Bookfest pentru cărți, pentru oamenii pe care-i întâlnesc, pentru atmosferă. Și pentru acea iluzie a normalității cu care plec.

  2. Editura Polirom, Humanitas, Trei + Spandugino

  3. Mai mult spațiu

  4. Anca Mihaela Denisa Vieru

 • Merg la bookfest pentru lansările de carte și reduceri.
  Publica, Humanitas, Trei
  Mi-aș dori mai multe evenimente la standul țării invitate.
  Daniel Dumitrescu

 • Bună ziua,
  Vă mulțumim pentru concurs!
  1. La Bookfest merg pentru că nu găsesc nicăieri freamătul frumos, zumzetul minților orientate spre cuvântul scris. Energia colectivă centrată pe nimic altceva decât cartea.
  Discuțiile despre autori la fiecare colț de alee, acordul/dezacordul asupra unor idei și concepte izvorâte exclusiv din cărți, analiza copertelor, a textelor de pe coperte, a găsirii cărților perfecte care se încadrează în buget sau, din contră, abandonul total în fața prea multelor oferte literare de nerefuzat și eliberarea, mulțumirea care vine după, știind că ai cheltuit un sfert din salariu, dar ai în sacoșe lumile în care vei intra nestingherit și fericit. Cărțile sunt singurele în cazul cărora capitalismul de consum are oarecum sens, după părerea mea. 
  Mă fascinează și rapiditatea cu care un vizitator răsfoiește douăzeci de volume într-o oră, trăind în mintea lui, pe repede-nainte, fragmnete minuscule de carte, ca și când ar trece în această oră prin douăzeci de portaluri, în douăzeci de dimensiuni care există în același timp.
  Mă încarcă și mă binedispune toată această vâlvă în jurul cărților.

  2. În acest an voi trece în primul rând pe la standul Editurii Muzeului Literaturii Române (au câteva apariții interesante), apoi pe la Editura Art și apoi la Trei sau Litera.

  3. Aș schimba locația, în primul rând.
  În ceea ce privește organizarea, este evident pentru toată lumea că singurul lucru care deranjează cu adevărat este suprapunerea evenimentelor, atunci când se aud voci din toate colțurile sălii, venind dinspre scene, un ecou care se combină apoi cu ceea ce se aude din boxele a două edituri vecine, care au și ele evenimente în același timp.
  Ce n-aș schimba, însă, este efortul pe care îl depun participanții în construcția standurilor. Unele sunt cu adevărat splendide.

  4. Ioana Mihaela Vicol

 • 1. Pentru că îmi plac cărțile.
  2. Humanitas, Nemira și Polirom
  3. Sunt mulțumit de eveniment, chiar nu aș schimba nimic. Poate doar reduceri mai mare la cărți. 🙂
  4. Badea Bogdan Alin

 • 1. Merg în fiecare an la Bookfest pentru bucuria răsfoirii cărţilor şi revederea scriitoriilor preferaţi.
  2. În mod aleatoriu, primele 3 edituri ar fi Humanitas, Polirom, Nemira.
  3. Probabil un spaţiu mai generos sau o organizare mai bună a lansărilor pentru a evita momentele foarte deranjante de suprapunere fonică a evenimentelor.
  4. Alexa Lavinia

 • 1. Îmi place să merg la Bookfest pentru emoția pe care o trăiesc atunci când intru la târg și nu știu încotro să merg prima oară fiind atrasă de fiecare stand în parte. Totodată, merg la Bookfest și pentru a vedea noile apariții editoriale.
  2. Primele trei standuri la care voi merge sunt: editura Corint, editura Art, editura Trei.
  3. Aș vrea să existe mai multe reduceri și să se organizeze mai des.
  4. Maria-Claudia Băltărețu

 • 1. Merg la Bookfest pentru ca imi doresc ca si copiii mei sa iubeasca cartile si lectura, am fost la multe alte editii, le place mult si ne place sa colindam impreuna la standuri
  2. Primele trei standuri la care voi merge sunt: editura Corint, editura Art, Humanitas
  3. Mi-as dori mai multe reduceri pe perioada targului, mai multe evenimente speciale pentru copii.
  4. NIcolae Matei

 • 1. Îmi place să merg la Bookfest pentru a descoperi atât cărți noi, cât și edituri noi și pentru a participa la diferite evenimente, cum ar fi lansările noi sau întâlnirile cu autorii.
  2. Primele edituri pe care intenționez să le vizitez în acest an sunt: editura Nemira, editura Corint, Editura Militară.
  3. Mi-aș dori ca acest eveniment să fie promovat mult mai mult pe rețelele de socializare, și mai multe reduceri care să încurajeze tinerii/adolescenții să participe.
  4. Pleșea Bogdan-Ionuț

 • 1.Cum să nu îmi placă să merg la Bookfest? Acolo toate cărțile prind viață, dar asta nu poate vedea decât un adevărat iubitor de carte, și sunt destui, slavă Domnului!
  2. Am pe listă câteva cărți de la editurile RAO, Nemira și Humanitas, așa că vor fi primele pe care le voi vizita.
  3. Mi-ar plăcea ca târgul de carte să aibă loc de cel puțin două ori pe an.
  4. Antonica Florea

 • Bună!
  1. Îmi place să merg la Bookfest pentru că iubesc cărțile și iubesc să dăruiesc cărți.
  2. Ca de fiecare dată, primele opriri vor fi la Humanitas, Baroque Books & Arts și la Curtea Veche, editurile mele preferate.
  3. Și nu, nu aș schimba nimic, e perfect așa cum este.
  4. Florea Irina-Gabriela

 • 1. Îmi place să-mi văd familia fericită așa ca eu, soția și cei doi copii ai noștri mergem la Bookfest anual, cumpăratul și răsfoitul cărților fiind unele dintre principalele pasiuni ale noastre.
  2. Vom ajunge neapărat la Editura Arthur, Polirom și Corint, dar sigur vom vizita mult mai multe standuri.
  3. Mai multe evenimente pentru copii și campanii mai intense de promovare.
  4. Talpalaru Mihai

 • Bună.
  1. Îmi place să merg la evenimentele editurilor și sa caut printre standuri cărți care îmi fac cu ochiul.
  2. Humanitas, Nemira, Litera
  3. Sa fie ma multe locuri unde te poți odihni, eventual chiar un spațiu de lectură.
  4. Daniel Turcu

 • 1. Imi place sa merg la Bookfest pentru atmosfera, noutati.
  2.Editura Trei, Corint si Storia Books.
  3. Mi ar placea sa fie mai multe reduceri la carti.
  4. Safta Andreea Nicoleta

 • Îmi place să merg la Bookfest fiindcă am șansa de a întâlni autori români contemporani care îmi plac, să le iau un autograf, îmi place că pot asista la numeroase lansări de carte și discuții literare, că pot vedea noutăți proaspăt ieșite din tipar. Ah, și da, îmi place mirosul de hârtie de la Bookfest. ????
  Primele trei edituri pe care le voi vizita sunt Litera, Polirom și Humanitas.
  Dacă aș putea schimba ceva la târgul ăsta, ar fi ca lansările de carte și orice alt eveniment unde e nevoie de microfon să se țină într-o sală separată, fiindcă uneori dacă sunt mai multe lansări concomitent nu se înțelege foarte bine ce spun persoanele invitate.
  Numele meu este Loredana Adriana Malic.

 • 1. Îmi place sa merg la Bookfest pentru ca am o mare varietate de cărți si edituri din care pot alege.
  2. Arthur pt fiica mea, Humanitas, Litera.
  3. Nu as schimba nimic la Bookfest, însă as propune organizarea evenimentului mai des în București, cel puțin de doua ori pe an.
  4. Pitur Constanta Corina

 • 1. Pentru că îmi place să cumpăr cărți cu autograf :)))
  2. Humanitas, Nemira, Vinea și Polirom
  3. Sunt mulțumit de eveniment, poate doar să fie mai mult spațiu
  4. Radu George

 • 1. Pentru atmosfera linistita si mirosul de carti
  2. Humanitas, Nemira si Polirom
  3. Sa fie de mai multe ori pe an
  4. Ghinea Elisabeta Ilinca

 • 1. Imi place sa merg la Bookfest deoarece ador lumea cartilor, imi place sa particip la evenimente literare si sa discut cu alti oameni despre pasiunea noastra comuna, lectura si sunt nerabdatoare sa mai adaug cateva tituri noi in biblioteca.
  2. Storia Books, Humanitas, Nemira.
  3. Nu as schimba nimic, mi se pare un eveniment perfect pentru orice iubitor al cartilor.
  4. Ioana Alexandra Antone

 • 1. Pasiunea mea cea mai mare este cititul si Bookfest este genul de eveniment – dintre putinele existente, din pacate – la care cititorii se simt in largul lor.
  2. Vreau neaparat sa ajung la Polirom, Publica si Editura Trei.
  3. E un eveniment ce se imbunatateste de la an la an, iar noi, cititorii observam si apreciem! Ne-ar mai placea mai multe evenimente pentru copii si fotolii de odihna 🙂
  4. Talpalaru Georgiana

 • 1. Îmi place Bookfest pentru că îți dă ocazia să te întâlnești cu autorii, să cunoști oameni cu aceleași pasiuni și să “te pierzi” printre cărți.
  2. Trei, Polirom, Editura pentru Artă și Literatură
  3. Mi-ar plăcea să aibe loc mai des
  4. Pătroi Miu Adriana

 • Pentru ca a devenit o traditie sa imi achizitionez carti de la Bookfest.
  Corint, Bookzone, Litera
  As vrea sa dureze mai multe zile si sa fie reduceri mai mari la carti.
  Dascalu Denisa

 • 1. Imi place sa merg la Bookfest pentru a lua parte la lansările de carte și pentru a ma bucura de atmosfera festivalului
  2. Primele edituri la care voi merge: Humanitas, Nemira, Art
  3. Mi-ar plăcea să se desfășoare concursuri legate de cărți și să se organizeze mai des festivalul
  4. Neștian Iulian

 • Pentru atmosfera, pentru a descoperi cărți și autori noi și pentru a mi mări biblioteca de acasă.

  Primele edituri pe care le voi vizita: Corint, Art, Trei

  Mi-ar plăcea să aibă loc mai des și într-un spațiu mai deschis, pentru a evita aglomerația

  Neștian Daria Maria

 • 1. Imi place sa merg la Bookfest pentru ca sunt mereu in cautare de noi capodopere literare.
  2. Primele 3 edituri pe care le voi vizita: Nemira, Curtea Veche si Lebada Neagra.
  3. Un “colt” unde putem dona carti vechi sau unde putem face schimb cu alti cititori.
  4. Nicolae Cotovanu

 • 1.Pentru ca pasiunea mea este cititul, iar acest eveniment imi oferă ocazia de a ma amesteca prin comunitatea de cititori care răsfoiesc și se bucură de atmosfera

  2.Litera, Corint, Art

  3.Mi-ar plăcea să fie invitați mai mulți scriitori străini și să fie mai multe ateliere pentru copii

  4. Neștian Mariana

 • 1. Este locul ideal pentru a celebra pasiunea pentru cărți.

  2. Humanitas
  Baroque Books & Arts
  Polirom

  3. Ar fi minunat dacă organizatorii ar îmbunătăți sistemele de ventilație și aer condiționat, astfel încât să fie mai răcoare în spațiile de expoziție.

  4. Stoica Silvia Ana-Maria

scrie un comentariu