recomandări

Pe AudioTribe, ai acces permanent la peste 15.000 de audiobooks și eBooks

scris de citestema.ro

Până la finalul lunii septembrie abonamentele pe AudioTribe.ro au un preț special și pornesc de la 19.99 lei / lună în primele luni, atât pentru utilizatorii noi, cât și pentru cei existenți. În plus, toți cei care își creează un cont nou folosind codul de cupon ASCULTAMA10 primesc 10% reducere la prima plată.

Pleci spre job și dai play audiobook-ului Dune. În pauza de masă, citești câteva pagini din eBook-ul Când corpul spune nu, cartea reputatului Dr. Gabor Maté. Iar seara, la sală sau în timp ce pregătești cina, continui Urzeala tronurilor sau te delectezi cu gândurile lui Marcus Aurelius, în lectura lui Marcel Iureș. 

Așa poate arăta ziua oricui acum că AudioTribe.ro pune la dispoziție peste 15.000 de cărți audio și eBooks care pot fi ascultate și citite nelimitat în baza unui abonament lunar. 

Cititorii pot alege dintre peste 2000 de cărți în română și 13.000 de audiobook-uri în engleză.

Pentru prețul lunar al unei singure cărți, utilizatorii pot asculta și citi nelimitat dintr-o vastă selecție de cărți audio și eBooks. Audiobook-urile sunt înregistrate de actori profesioniști și reprezintă o formă de lectură foarte populară în alte piețe. 

Un top al lecturilor audio sau eBook din catalogul nelimitat cuprinde cărți și serii precum Urzeala tronurilor, Când corpul spune nu, Atomic Habits, Arta subtilă a nepăsării, Tu ești muntele, Tată bogat, tată sărac, seria Dune, seria Witcher, Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo, Totul începe cu noi, seria Stephen King, seria Khaled Hosseini. Cea mai ascultată carte a acestei veri este Hotelul Portofino

Acces la audiobooks oriunde, din Marea Britanie până în Singapore

AudioTribe.ro este un start-up românesc lansat acum 2 ani de Radu Nicolau și Ana Lotts-Nicolau. Visul lor a fost să creeze prima platformă care să ofere acces la cărți audio în limba română, inspirați de obiceiurile cititorilor din străinătate. În statele europene, cărțile audio și eBook-urile reprezentau până la 15% din piața de carte, spre deosebire de România, unde nu exista un astfel de serviciu. Au lansat serviciul în august 2021, iar de atunci, platforma a subvenționat accesul la zeci de mii de cărți într-un demers de a-i ajuta pe cititorii români să încerce experiența cărților audio. Succesul start-up-ului a adus și o investiție de aproape o jumătate de milion de euro care a fost direcționată în dezvoltarea capacității studiourilor proprii și a infrastructurii tehnologice.  

„Inițial am lansat platforma în România. Feedback-ul venit de la românii stabiliți în afara țării ne-a împins să grăbim extinderea internațională. Am primit mesaje de la mulți oameni, din Marea Britanie și până în Singapore. După multe negocieri, de acum AudioTribe.ro poate fi folosit din aproape toată lumea – ne lipsesc momentan doar Statele Unite și Canada.” spune Radu Nicolau. 

În țară, cei mai mulți cititori și ascultători sunt în București. În top urmează Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Ploiești, Constanța, Sibiu și Arad. Lecturile preferate au fost diferite de la oraș la oraș în ultimele săptămâni. Dacă cei din București au preferat thrillerul psihologic Menajera, în Cluj-Napoca s-a ascultat Bastarda Istanbulului, iar în Timișoara, pe primul loc a fost Gânduri către sine însuși.

În cea mai mică piață de carte din Uniunea Europeană, rezultatele sunt îmbucurătoare:

În al doilea an, am reușit ceva cu adevărat surprinzător pentru piața de carte din România – am dublat cifra de afaceri a unui business nou de carte. Audiobook-urile sunt cea mai dinamică ramură a pieței de carte în acest moment, unde rareori întâlnim creșteri atât de spectaculoase. Apetit pentru lectură există, deci, în toate formele ei. Viziunea noastră este acum să accesibilizăm platforma și mai mult. Așa că strategia e simplă – adoptăm tiparele de consum ale serviciilor de entertainment, cum ar fi platformele de streaming cu filme, seriale sau muzică. Și oferim peste 15.000 de audiobooks și eBooks, pentru orice gusturi, la liber pe platformă în baza abonamentului”. 

Obiectivul principal: cele mai relevante cărți în portofoliu

La AudioTribe, ne-am concentrat mereu să aducem cât mai multe titluri cu relevanță internațională. Aș zice că avem un portofoliu foarte generos, dar nu ne-a interesat niciodată cantitatea. În acest moment, peste jumătate dintre cărțile aflate acum în topurile străine se află în portofoliul nostru și am introdus în catalogul nelimitat toate titlurile la care acest lucru a fost permis contractual.” spune Radu Nicolau. 

Până la finalul lunii septembrie abonamentele pe AudioTribe.ro au un preț special și pornesc de la 19.99 lei / lună în primele luni, atât pentru utilizatorii noi, cât și pentru cei existenți, pentru acces nelimitat la un portofoliu de peste 15.000 de cărți în română și engleză. În plus, toți cei care își creează un cont nou folosind codul de cupon ASCULTAMA10 primesc 10% reducere la prima plată.

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu