Poţi câştiga un pachet de cărţi de la Editura Polirom (încheiat)

194
2059
litera.ro

UPDATE

În urma tragerii la sorţi, pentru care am folosit site-ul random.org, câştigător a ieşit autorul comentariului cu numărul 168 (din 194 de comentarii aprobate).

Astfel, câştigătoare este Botezatu Melania. Felicitări!

Dragă Melania, ar trebui să găseşti un email de la citestema.ro în inboxul tău. Te rugăm să verifici inclusiv folderul de spam şi să răspunzi în timp util, pentru a şti unde doreşti să primeşti premiul. Nerevendicarea premiului în 10 zile ne va pune în situaţia de a face o nouă extragere.


Trei cărţi din colecţia Biblioteca Polirom vor ajunge la un cititor norocos, care va respecta condiţiile concursului.

Cele trei cărţi sunt:

 • Ultimele povestiri de Olga Tokarczuk
 • Artistul Begbie de Irvine Welsh
 • Teoria generală a uitării de José Eduardo Agualusa

Concursul este deschis în perioada 14-20 ianuarie (ora 24), iar câştigătorul va fi anunţat în cursul zilei de 21 ianuarie.

Pentru a participa, trebuie să scrii un comentariu la acest articol, în care să precizezi care carte publicată de Editura Polirom (deci nu doar din colecţia Biblioteca Polirom) ţi-a plăcut cel mai mult în anul 2018.

Trebuie să te asiguri că ai lăsat o adresă de email corectă, la care să poţi fi anunţat despre eventuala câştigare a premiului.

Pe de altă parte, va fi aprobat un singur comentariu / adresă de email / I.P.

Comentariile care nu vor răspunde întrebării din concurs ori cele care nu respectă condiţiile acestuia nu vor fi aprobate.

Câştigătorul va fi ales cu ajutorul random.org.

Succes!


Despre cărţi

„Ultimele povestiri”

Traducere din limba polonă de Cristina Godun

Autoarea bestsellerului Rătăcitorii, roman laureat al Man Booker Prize 2018

Trei femei singure, care par mereu că fug de ceilalți, își caută împlinirea emoțională. Experiențele prin care trec sînt obișnuite, anodine, și atunci încercările de a se regăsi încep din nou, în aceeași singurătate: vrînd cu orice chip recunoașterea individualității lor, încearcă o soluție paradoxală: își abandonează soț, părinți, rude și se lasă împinse către o viață nomadă: cea mai în vîrstă, Parascheva, după ce‑și părăsește soțul și e părăsită, la rîndul ei, de iubit, se izolează în iubiri trecute. Fiica ei, Ida, divorțată și ea, duce o viață itinerantă: este ghid turistic în Europa. Maia, fiica Idei, își crește singură fiul, neîncrezătoare în bărbați, și călătorește prin lume. Cele trei biografii alcătuiesc împreună un roman al căutării, al consensului pe care, pînă la urmă, cele trei protagoniste nu‑l ating. Vor descoperi însă ceva ce le împacă cu ele și cu lumea de care fug fără oprire: compasiunea.


„Artistul Begbie”

Traducere din limba engleză de Carmen Toader

Jim Francis trăieşte o viaţă de vis: locuieşte în California împreună cu tînăra lui soţie, are două fetiţe încîntătoare şi e un artist de succes. Terifiantele lui sculpturi, în care vedete hollywoodiene apar mutilate ingenios, sînt la mare căutare, iar Jim şi soţia sa, Melanie, par perechea perfectă. Numai că artistul Jim Francis are un trecut întunecat, pe care l-a lăsat în urmă în Scoţia. Atunci cînd se întoarce în Edinburgh ca să ia parte la înmormîntarea unui fiu dintr-o relaţie mai veche, toate lucrurile de care a încercat să scape îl copleşesc dintr-odată. Aici el este cunoscut drept Frank Begbie (Franco), membru al unei găşti interlope, fost puşcăriaş şi unul dintre cei mai violenţi indivizi din acest univers sordid şi lipsit de speranţă. Iar cum fiul său, Sean, fusese ucis, toţi apropiaţii lui Franco, inclusiv membrii familiei, se aşteaptă acum la o răzbunare sîngeroasă, ba chiar îl îmboldesc pe condamnatul reformat să treacă la fapte. Între timp, în California, Melanie începe să afle lucruri neliniştitoare despre soţul ei. Cu o construcţie de roman poliţist dinamic şi captivant, Artistul Begbie îl readuce în prim-plan pe cruntul bătăuş Francis Begbie din Trainspotting. Este o carte încărcată de agresivitate, căci explorează o lume brutală şi cinică, unde prietenia şi răzbunarea capătă înţelesuri aparte, iar moartea violentă e ceva aproape banal.


„Teoria generală a uitării”

Traducere din limba portugheză de Simina Popa

Note de Simina Popa şi Iolanda Vasile

Roman laureat al International IMPAC Dublin Literary Award 2017

Roman finalist în 2012 al Man Booker International Prize

Luanda, 1975. Ludovica, sau Ludo, personajul fascinant imaginat de José Eduardo Agualusa, îşi zideşte un perete în faţa uşii, separîndu-şi apartamentul de restul clădirii în care locuieşte. Ea dă astfel naştere unei poveşti în care simţul umorului serveşte drept antidot pentru tragica istorie a Angolei. Izolată de restul lumii, înconjurată de cărţi, în compania unui cîine, Ludo se trezeşte asediată de întîmplări aparent fără legătură unele cu altele, dar care mai tîrziu vor ajunge să-i bată la uşă, personaje în carne şi oase, deşi ar putea la fel de bine să vină dintr-un vis. Considerat unul dintre cele mai bune romane ale lui José Eduardo Agualusa, Teoria generală a uitării vorbeşte despre frica de celălalt, despre absurdul rasismului, despre iubire şi capacitatea de a ne salva sufletele.

elefant.ro

194 COMENTARII

 1. Polirom este una dintre editurile mele favorite și cărțile lor sunt demne de atenția cititorilor. Din titlurile anului 2018 aș alege câteva favorite:
  1. Iulian Ciocan – Dama de cupă
  2. Convoiul mieilor – Lucia Dărămuș
  3. Maurice – E. M. Forster

 2. Fără îndoială, “Labirintul spiritelor”, de Carlos Ruiz Zafón. E fantastică, cea mai bună din tetralogia “Cimitirul cărților uitate”! Am devorat cele aproape 900 de pagini!

 3. Anul acesta am avut ocazia să citesc câteva cărți din cele publicate de editura Polirom, însă tare mi-a mai plăcut “Toți suntem niște canibali” de Claude Levi-Strauss.
  O carte nemaipomenit de frumoasă. O bijuterie bine lucrată aș spune.

 4. Homo Deus-Scurta istorie a viitorului de Yuval Noah Harari. Ca și Homo Sapiens, a aceluiași autor, mi s-a părut fascinantă și remarcabilă.

 5. Adrian Cioroianu, “Un Centenar și mai multe teme pentru acasă. Ce au învățat și ce nu au învățat românii în ultimul secol de istorie”

 6. Arhipelagul altei vieţi
  Andreï Makine, Pavilionul femeilor
  Pearl S. Buck, Fără un sfanţ prin Paris şi prin Londra
  George Orwell, Jucătorul de șah
  Stefan Zweig. Și multe altele. Sunteți editura mea preferată.

 7. Cel mai mult mi-a placut “Labirintul Spiritelor” de Zafon. Iar pe locul 2, la mica distanta, “Forma Ruinelor” de Vasquez. Amandoua minunate!

 8. Capăt de drum, de Liliana Corobca, este cartea care m-a impresionat, m-a cucerit, mi-a deschis încă o dată ochii! Literatura bună este pe mîini bune și merge mai departe….

 9. Cartea mea preferata in 2018 a fost “Palpairi” de Dan Lungu.M -a frapat revenirea temei rurale ridate de tranzitia perpetua , de caracatita politica , de mentalitati vechi, dar actuale, de practici magice .Dan Lungu reuseste sa rizomizeze filonul narativ prin laitmotivul “palpairilor”.Pastreaza zambetul inocent al copilului rural , dar si gravitatea vremurilor ce scindeaza…

 10. Adrian Cioroianu(editor)-“Un centenar si mai multe teme pentru acasă-Ce au învățat si ce nu au învățat românii din ultimul secol de istorie”

 11. Cartea care mi-a placut cel mai mult a fost Magicianul de John Fowles, un adevarat joc teatral, deoarece viata e un teatru si toti suntem prinsi ,,in the Godgame”, o recomand pentru pasionatii de metafictiune si psihologie!

 12. Mi-a plăcut enorm “Cel care mă așteaptă” de Parinoush Saniee deoarece e fascinant cum o femeie poate să treacă prin atâtea greutăți și să lupte pentru ceea ce își dorește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here