elefant.ro

Numit „decanul scriitorilor occidentali“, Wallace Stegner este câștigător al Premiului Pulitzer și al National Book Award. Spre țărmul ocrotit a fost finalist la National Book Critics Circle Award, devenind, de-a lungul anilor, unul dintre cele mai importante și mai prețuite romane americane ale secolului XX.

Update

Sandra D., Dana Nicolau şi Ionel Annamaria sunt câştigătorii/câştigătoarele concursului, aleşi/alese cu ajutorul random.org.

Fiecare va primi câte un exemplar al cărţii „Spre ţărmul ocrotit” de Wallace Stegner, publicate de Editura Litera. Felicitări!

Rugăm câştigătorii să-şi verifice căsuţele de e-mail şi să răspundă mesajului nostru, pentru a şti unde doresc să primească premiul.


„O carte superbă… Nimic din aceste vieți nu este pierdut sau irosit, suferința devine o binecuvântare ce îmbogățește viețile protagoniștilor, iar viața însăși, o experiență luminoasă.“ – The New York Times Book Review

Când două cupluri tinere se întâlnesc pentru prima dată în timpul Marii Crize, descoperă rapid că au multe lucruri în comun: Charity Lang și Sally Morgan sunt amândouă însărcinate, în vreme ce soții lor Sid și Larry lucrează amândoi în cadrul catedrei de engleză a Universității din Wisconsin. Ca urmare, imediat între ei ia naștere o prietenie pe viață, care devine tot mai complexă pe măsură ce împărtășesc câteva zeci de ani de dragoste, loialitate, vulnerabilitate și conflict.

La distanță de trei decenii, soții Morgan vizitează reședința de vară a prietenilor lor, în Vermont, pentru ceea ce știu că va fi ultimul lor weekend cu Charity. În timpul vizitei, Larry rememorează toți acești ani, cartea devenind astfel o reflecție profundă asupra dragostei și prieteniei, o investigare a luptei celor două cupluri pentru a face față încercărilor și tragediilor vieții de zi cu zi.

„… o dramă umană credibilă, ale cărei dimensiuni trec dincolo de sfârșitul poveștii și rezonează în inima cititorului.“ – Publishers Weekly

Ce trebuie să faci pentru a primi unul dintre cele trei exemplare:

 • răspunzi, printr-un comentariu la acest articol, la întrebarea: Ce carte ţi-ai propus să citeşti vara asta?
 • dai like paginilor de Facebook citestema.ro şi Litera cu acelaşi user folosit şi la completarea formularului de concurs
 • aştepţi să vezi dacă random.org te extrage drept unul dintre cei trei câştigători ai cărţii „Spre ţărmul ocrotit” de Wallace Stegner

Se acceptă un singur comentariu per adresă de email / adresă I.P. / cont de Facebook.

Comentariile se trimit şi trebuie aprobate în perioada 11 – 18 iulie, inclusiv. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cursul zilei de 19 iulie, prin update la acest articol.

Succes!

58 COMENTARII

 1. Am o listă foarte lungă de cărți pe care vreau să le citesc vara aceasta. După ce termin “Casa de la marginea nopții” de Catherine Banner, voi citi “Învățare” de Tara Westover și “Aleea cu licurici”, de Kristin Hannah.

 2. Ooo, am o lista foarte lunga. Nu ma opresc din lecturat, în perioada următoare vreau sa citesc:
  Soția dintre noi,
  Pachinko
  Fata care a atins cerul
  Magicianul
  Jane Eyre
  Crede ma când mint
  Aleea cuicuruci
  Soția engleza
  Gradina de iarna
  Povestea mea, Michele Obama
  Bibliotecara de la Auschwitz
  Sala de bal
  Viata pe care am visat o
  Și în vacanta cartea Paradisul de la malul marii.

 3. Am foarte multe cărți pe care as vrea sa le citesc, ținând cont de câte “bunătăți” scoateți săptămânal, dar sper ca vara asta sa reușesc sa citesc seria “Florile de la mansarda”, care așteaptă de ceva vreme în biblioteca sa fie citite.

 4. In acesta vara mi-am propus sa citesc “Trilogia culturii. Orizont si stil. Spatiul mioritic. Geneza metaforei si sensul culturii” de Lucian Blaga

 5. “Spre tarmul ocrotit” – Wallace Stegner , dupa cea inceputa deja : “Lupta mea – Cartea a doua: Un barbat indragostit” – Karl Ove Knausgard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here