concursuri

Punem la bătaie trei exemplare ale cărții „Houston, avem o problemă” de Katarzyna Grochola (Editura ALL) – concurs încheiat

scris de citestema.ro

UPDATE

După extragerea realizată cu random.org, au fost desemnaţi drept câştigători autorii comentariilor cu nr. 12, 18 şi 21.

Astfel, le felicităm pe Eliza, Doamna T şi Vilan Emilia.

Fiecare dintre câştigătoare trebuie să primească un email la care aşteptăm răspuns, pentru a şti unde să trimitem premiul.

Mulţumim tuturor pentru participare şi Editurii ALL pentru sprijin!


Îţi propunem o lectură antrenantă şi foarte amuzantă, dar şi un concurs, în parteneriat cu Editura ALL: poţi câştiga unul dintre cele trei exemplare ale cărţii „Houston, avem o problemă” de Katarzyna Grochola.

Ce trebuie să faci?

Să răspunzi, printr-un comentariu la acest articol, la întrebarea: „Ce carte publicată de Editura ALL ai recomanda unui prieten?”

Concursul se desfășoară între 9 și 15 aprilie 2019 (inclusiv).

Se acceptă un singur comentariu / adresă de e-mail / adresă I.P. Alegerea celor trei câştigători se va face cu ajutorul random.org, iar numele lor va fi publicat ca update la acest articol în ziua de 16 aprilie 2019.

Succes!


Despre carte

Jeremiasz Chuckiewicz se consideră un ghinionist în adevăratul sens al cuvântului. Este operator de film și încearcă să-și clădească o carieră în industria cinematografică, dar, din cauza temperamentului aprig, nu reușește să ajungă prea departe. Ca să-și plătească chiria, repară televizoare, conectează antene, pune net și instalează wi-fi în apartamente. Alternativa ar fi să locuiască în aceeași casă cu mama lui, ceea ce i se pare de neconceput. Oricum, ea și cățelul ei Herakles îi invadează suficient viața, amintindu-i mereu că mai există și alte lucruri importante pe lume în afară de el. Când aude ce om fantastic era tatăl lui, de i-ar fi semănat măcar un pic, i se face rău de-a dreptul.

Nici în cele mai aberante vise n-ar fi bănuit că o să fie singur cuc în ziua în care va împlini 32 de ani. Totul era mai ușor de acceptat alături de Marta până când, într-o zi, a descoperit că nici măcar ea nu era cine spera el și s-au despărțit. Așa s-a trezit Jeremiasz prins într-un vârtej de problemele care par să nu se mai sfârșească.

Houston, avem o problemă este un roman al inițierii, al transformării unui bărbat, în care evenimentele se înlănțuie într-un ritm amețitor, iar comicul pândește la fiecare colț. Jeremiasz se dovedește un personaj plurivalent și credibil pentru care viața devine o cursă a supraviețuirii de pe o zi pe alta. Fără Marta, totul pare mult mai dificil. Dar, dincolo de toate acestea, ni se oferă imaginea unei Polonii în care orice problemă își găsește, într-un fel sau altul, rezolvarea.


Katarzyna Grochola este una dintre cele mai apreciate autoare poloneze contemporane.

Născută în 1957, în Krotoszyn, Polonia, și-a făcut debutul în literatură în 1997 cu romanul Przegryźć dżdżownicę (Mușcătura prădătorului de noapte), însă în acel moment nu s-a bucurat de prea mare apreciere. Patru ani mai târziu, în 2001, a publicat cel de-al doilea roman Nigdy w życiu! (Niciodată în viața mea!) care a devenit, în scurt timp, bestseller. Romanul a fost ecranizat în 2004, în regia lui Ryszard Zatorski, fiind urmat de Serce na temblaku (Inimă frântă), în 2002, și Ja wam pokażę (Îți arăt eu ție), în 2004, adaptate tot pentru ecranizare.

Autoare a zece romane, a trei volume de povestiri și a două piese de teatru, Grochola este și scenaristă pentru două dintre cele mai cunoscute seriale poloneze care rulează în prezent: M jak miłość (I de la Iubire) și Na dobre i na złe (La bine și la rău). 

Houston, mamy problem (Houston, avem o problemă) este cel mai recent roman al autoarei, publicat în 2012.

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

25 Comments

scrie un comentariu