polirom.ro

Update:

Câştigătoarea concursului nostru este Alexandra Dumitru. Felicitări, Alexandra!

Puteţi urmări extragerea în acest clip, încărcat pe noul nostru canal de Youtube.

Alexandra va primi cele 10 cărţi de la Editura Polirom, din colecţia Top 10+. Te rugăm, dragă Alexandra, să răspunzi mesajului de la noi, pentru a şti unde doreşti să primeşti premiul. (poţi verifica şi folderul spam în caz că nu găseşti nimic de la citestema.ro în inbox)

Mulţumiri tuturor pentru participare! (pentru că suntem la început cu această chestiune, vă recomandăm să vă abonaţi la canalul nostru de Youtube 🙂 ).


În peste nouă ani de când a fost lansată, colecţia Top 10+ a Editurii Polirom a vândut peste 2,5 milioane de exemplare. Peste 500 de titluri fac parte din această colecţie extraordinară, iar cele mai vândute 10 cărţi vor ajunge la unul dintre cititorii citestema.ro în urma acestui concurs.

Cele mai vândute 10 titluri din Top 10+ sunt:

 1. Haruki Murakami, Pădurea norvegiană

Traducere din limba japoneză şi note de Angela Hondru

Romanul Pădurea norvegiană, care-şi împrumută titlul de la un hit al formaţiei Beatles, Norwegian Wood, are ca fond atmosfera social-politică agitată a anilor ’60. Naraţiunea opune acestui laitmotiv dur momente de o intimitate emoţională răscolitoare.

 1. George Orwell, O mie nouă sute optzeci și patru

Într-o nouă traducere, de Dana Crăciun

O mie nouă sute optzeci şi patru a inspirat o celebră ecranizare, în anul 1984, avîndu-i în distribuţie pe John Hurt, Richard Burton şi Suzanna Hamilton. Romanul O mie nouă sute optzeci şi patru descrie tabloul apocaliptic al unei Londre din era postatomică, locul de naştere al unui regim totalitar în care orice logică pare să fi fost abolită.

 1. Vladimir Nabokov, Lolita

Traducere din limba engleză de Horia Florian Popescu

Cartea a stat la baza a două celebre ecranizări, prima în regia lui Stanley Kubrik, cu James Mason în rolul principal, a doua sub bagheta regizorală a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons în rolul lui Humbert Humbert. „Nu voi regreta niciodată că am scris Lolita. A fost asemenea unui joc frumos de puzzle – pe măsură ce-l inventam, îi găseam şi soluţia. Bineînţeles că a eclipsat cu totul celelalte scrieri ale mele, dar nu pot să-i port pică. Un farmec straniu, tandru o învăluie pe această nimfetă mitică.” (Vladimir Nabokov)

 1. Elif Shafak, Cele patruzeci de legi ale iubirii

Traducere din limba engleză şi note de Ada Tanasă

Autoarea bestsellerului internaţional Bastarda Istanbulului

Ella Rubinstein – mamă casnică şi soţie nefericită trăind în suburbiile Bostonului zilelor noastre – se angajează, la aproape patruzeci de ani, la o agenţie literară. Într-o zi i se cere să scrie un referat despre romanul unui autor pe care nu-l cunoaşte. Aşa descoperă povestea fascinantei legături spirituale dintre faimosul poet persan Rumi şi dervişul sufit Shams din Tabrīz. Forţa eliberatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni îl va schimba curînd şi pe al ei. O apologie a iubirii, privită în multiplele sale ipostaze, romanul lui Elif Shafak punctează cu subtilitate diferenţele dintre religie şi spiritualitate, dintre datorie şi iubire.

 1. Harper Lee, Să ucizi o pasăre cîntătoare

Traducere din limba engleză de Tatiana Malița

…Să ucizi o pasăre cîntătoare este un roman brutal şi onest, abordînd cu curaj o problematică mereu de interes: rasismul, conflictele sociale şi pierderea inocenţei copi­lăriei, totul filtrat prin ochii unei fetiţe. Un roman publicat acum o jumătate de secol, dar mai actual ca niciodată, devenit reper cultural în Statele Unite ale Americii şi vîndut în peste zece milioane de exemplare. Premiul Pulitzer pentru Harper Lee, trei Oscaruri şi două Globuri de Aur pentru ecranizarea lui Robert Mulligan, cu Gregory Peck în rolul lui Atticus Finch.

 1. F.M. Dostoievski, Idiotul

Traducere din limba rusă şi note de Emil Iordache

Roman în patru părţi

Întors la Petersburg după un lung tratament la sanatoriu, în Elveţia, prinţul Lev Nikolaevici Mîşkin este primit cu îndoială şi luat în rîs de înalta societate a oraşului, care îl socoteşte sărac cu duhul. Mîşkin se poartă cu sinceritate stîngace, percepută de majoritatea oamenilor drept prostie sau perfidie. Idiotul este romanul unei perpetue surprize, al nehotărîrii şi al reacţiei convulsive a umanului faţă de faptele unei societăţi violente care, în lipsa raţiunii, se conduce după instinct şi patimi.

 1. Parinoush Saniee, Cel care mă așteaptă

Traducere din limba italiană de Cerasela Barbone

Roman interzis de două ori, Cel care mă aşteaptă a devenit cea mai vîndută carte a tuturor timpurilor în Iran (peste 20 de ediţii).Povestea romanului Cel care mă aşteaptă este una emblematică pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debutează în anul 1979, cu puţin timp înainte de revoluţia iraniană, şi se concen­trează asupra vieţii unei femei obligate să se descurce singură, cu trei copii, într-un oraş dezbinat de conflicte politice şi religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate şi nesiguranţă.

 1. Aldous Huxley, Minunata lume nouă

Traducere din limba engleză şi note de Suzana şi Andrei Bantaş

Romanul Minunata lume nouă a inspirat în 1998 o cunoscută ecranizare SF, avîndu-i în distribuţie pe Peter Gallagher, Leonard Nimoy şi Tim Guinee. Minunata lume nouă porneşte de la ideea unei societăţi distopice care, pentru a-şi controla cetăţenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane şi manipularea ei genetică pînă la mascarea minciunii în adevăr absolut. Rezultatul este o combinaţie de realităţi totalitare şi scene din cel mai pur SF, în care cărţile sînt arse şi singura cultură acceptată se naşte din preceptele unui conducător megaloman.

 1. Oscar Wilde, Portretul lui Dorian Gray

Traducere şi note de Magda Teodorescu

Basil Hallward pictează într-o bună zi portretul tulburător al lui Dorian Gray. Doar că, odată cu trecerea timpului, tînărul din tablou îmbătrîneşte, pe cînd modelul lui, Dorian, rămîne neschimbat. Fiecare faptă, fiecare an trecut lasă pe chipul pictat încă un semn, fără ca acest amănunt să fie cunoscut de ceilalţi; doar creatorul lui, Basil Hallward, ştie, iar pentru aceasta e ucis de Dorian Gray. Acesta din urmă va ajunge şi el la confruntarea fatală cu reflexia sa pictată şi va sfîrşi, îmbătrînit fără veste, victimă misterioasă a imaginii din tabloul pe care atît l-a preţuit.

 1. F.M. Dostoievski, Frații Karamazov

Traducere din limba rusă şi note de Ovidiu Constantinescu şi Isabella Dumbravă

Roman în patru părţi şi epilog

Fraţii Karamazov, cel din urmă şi cel mai complex roman al lui Dostoievski, este în acelaşi timp povestea scrisă magistral a unui paricid şi o meditaţie filosofică asupra întrebărilor esenţiale ale umanităţii: existenţa lui Dumnezeu, liberul-arbitru, natura colectivă a vinei şi consecinţele dezastruoase ale raţionalismului.


Condiţiile concursului

Între 27 mai şi 2 iunie (ora 24), scrieţi un comentariu la acest articol în care să precizaţi care sunt cele mai frumoase cinci cărţi pe care le-aţi citit vreodată. Aşadar, aşteptăm un top 5 personal din toate timpurile (orice scriitor, orice an, orice editură etc.)

Concursul va avea un singur câştigător, care va primi cele zece cărţi oferite ca premiu de Editura Polirom în urma unei trageri la sorţi cu ajutorul random.org.

Vom aproba un singur comentariu înscris de la o adresă de email sau adresă I.P. Câştigătorul va fi anunţat pe 3 iunie în acest articol, printr-un update, şi pe email-ul personal.

Succes!


Credit fotografie reprezentativă: Roman Mager pe Unsplash

carturesti.ro

101 COMENTARII

 1. Cartile mele preferate din toate timpurile sunt:
  1. Padurea norvegiana – Haruki Murakami
  2. Sa nu ma parasesti – Kazuo Ishiguro
  3. Asasinul orb – Margaret Atwood
  4. Singuratatea numerelor prime – Paolo Giordano
  5. Casa spiritelor – Isabel Allende
  Recunosc ca am citit cam jumatate din lista propusa mai sus, dar cred ca le-as face cadou pe respectivele, incat sa se bucure si altcineva de aceste minunate carti.

 2. Herman Hesse- Lupul de stepa
  Herman Hesse Narcis si Gura-de-Aur
  John Steinbeck- Catre un zeu necunoscut
  Gabriel Garcia Marquez- Un veac de singuratate
  Jose Saramago- Eseu despre orbire

 3. Top 5 cărți preferate:
  1) Minunata lume nouă – Aldous Huxley
  2) Maestrul și Margareta – Mikhail Bulgakov
  3) Rezervația Unicornilor – Cristina Nemerovschi
  4) Sertarul cu ură – Anca Zaharia
  5) Amintiri din casa morților – FM Dostoyevsky

 4. 1.Padurea norvegiana de Haruki Murakami
  2.Un barbat pe nume Ove de Fredrik Backman
  3.Eu si Marley de John Grogan
  4.Zece negrii mititei de Agatha Christie
  5.Ghici cine moare primul de M.J Arlidge

 5. Cărțile mele preferate sunt:
  1. Pânză de păianjen-Cella Serghi
  2. Infernul lui Gabriel- Sylvain Reynard
  3. Departe de lumea dezlantuită-Thomas Hardy
  4. Tetralogia napoletana-Elena Ferrante
  5. Analfabeta care știa să socotească- Jonas Jonasson

 6. 5 carti care m-au impresionat pana acum:

  1. Shogun – James Clavell (masterpiece) impreuna cu saga asiatica
  2. Zuleiha, deschide ochii – Guzel Iahina
  3. Femeia cu chimono alb – Ana Johns
  4. Secretele celor trei maestrii ai succesului pentru a-ti schimba viata – Napoleon Hill, Dale Carnegie, Joseph Murphy
  5. Totusi, iubirea – Adrian Paunescu

 7. Metamorfoza, Kafka; Dragostea în vremea holerei, G. G. Marquez; Maestrul și Margareta, Bulgakov;
  Oblomov, Goncearov; Crimă și pedeapsă, Dostoievski; Colecționarul, Fowlles; O mie nouă sute opt zeci și patru, Orwell.

 8. 1. Procesul comunismului prin teatru – Matei Vișniec
  2. Parfumul – Patrick Suskind
  3. Scrisorar – Mihail Siskin
  4. Castelul – Franz Kafka
  5. Zgomotul timpului – Julian Barnes

  • 1. Solenoid -Mircea Cartarescu
   2. Veronica se hotărăște să moara-Paulo Coelho
   3. Soluția Schopenhauer – Irvin Yalom
   4. Insuportabila ușurătate a ființei – Milan Kundera
   5. Gog – Giovanni Papini

 9. 1. Adam și Eva- Liviu Rebreanu 2. Patul lui Procust – Camil Petrescu 3. Băgau – Ioana Bradea 4. Irezistibil – Dan Coman 5. Pelinul negru- Ioana Nicolaie

 10. 1. Harry Potter, J.K.Rowling
  2. Disperare, Vladimir Nabokov
  3. Zuleiha deschide ochii, Guzel Iahina
  4. Omul in cautarea sensului vietii, Viktor Frankl
  5. Lupul de stepa, Herman Hesse

 11. Cărțile mele preferate sunt:
  ,,Sub acoperire” de Danielle Steel
  ,,Moștenirea” de Danielle Steel
  ,,Prințesa lupilor” de Cathryn Constable
  ,,Printre lupi” de Misha Defonseca
  ,,O frântură de alb” de Jaclyn Moriarity.

 12. Top 5 carti preferate:
  1.Ingeri si demoni-Dan Brown
  2.Insula Misterioasă-Jules Verne
  3.Cititorul – Bernard Schlink
  4.Lunar Park- Brett Easton Ellis
  5.Stephen King – Doctor Sleep

 13. Preferatele mele sunt:
  1. Ernest Cline – Ready Player One
  2. Khaled Hosseini – Vânătorii de zmeie
  3. Matt Haig – Umanii
  4. George Orwell – O mie noua sute optzeci și patru
  5. David Mitchell – Atlasul norilor

 14. Carti preferate de mine:
  1. Padurea Norvegiana de Haruki Murakami
  2. IT de stephen king
  3.Un barbat pe nume Ove de Fredrik Backman
  4. Pacienta tacuta de Alex Michaelides
  5. Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau de Fredrik Backman

 15. 1.Cel care ma asteapta-Parinoush Sanie 2.Oamenii fericiti citesc si beau cafea-Martin- Lugand
  3.Viata e usoara nu iti face griji -Martin -Lugand
  4.Lumina unui nou inceput-Martin -Lugand
  5.Fiica ceasornicarului-Kate Morton

 16. 1. Ulise – James Joyce
  2. Zgomotul si furia – William Faulkner
  3. Amintiri din casa mortilor – Feodor Dostoievski
  4. A Wild Sheep Chase – Haruki Murakami
  5. Istoria universala a infamiei – Jorge Luis Borges

 17. 1. Plânsul lui Nietzsche, de Irvin D. Yalom;
  2. Cele patruzeci de legi ale iubirii, de Elif Shafak;
  3. Labirintul spiritelor, de Carlos Ruiz Zafon;
  4. Casa de lângă lac, de Kate Morton;
  5. Învățare, de Tara Westover.

 18. 1. Ion Negoițescu – Straja dragonilor
  2. Lev Tolstoi – Război și pace
  3. Haruki Murakami – Pădurea norvegiană
  4. Ion Călugăru – Copilăria unui netrebnic
  5. Franz Kafka – Procesul

 19. 1. “Carnetul auriu” – Doris Lessing
  2. “Toba de tinichea” – Günter Grass
  3. “Toamna patriarhului” – Gabriel Garcia Marquez
  4. “Răstignirea trandafirie” – Henry Miller
  5. “Jurnalul dragostei necenzurat” – Anaïs Nin

 20. Deșertul tătarilor
  Dragoste în vremea holerei
  Diavoli fragili – Radu Găvan
  Ghețarul – Șerban Tomșa
  Piramida- Cristian Englert

 21. 1. Despre dragoste si alti demoni-Gabriel Garcia Marquez
  2. Padurea norvegiana-Haruki Murakami
  3. Orlando-Virginia Woolf
  4. Maestrul de go-Yasunari Kawabata
  5. Narcis si Gura-de-Aur – Hermann Hesse

 22. 1. Jane Eyre – Charlotte Bronte
  2. Pe firul de păianjen al memoriei – Cella Serghi
  3. Zaira – Cătălin Dorian Florescu
  4. Bastarda Istanbulului – Elif Shafak
  5. Mecanica inimii – Mathias Malzieu

 23. Carti care m-au impresionat:
  1. 20 ani in Siberia- Amintiri din viata. Anita Nandris-Cudla
  2. Zuleiha deschide ochii. Guzel Iahina
  3. Fratii Karamazov. Dostoievski
  4. Castelul palarierului. A.J.Cronin
  5. Suferintele tanarului Werther. Goethe

 24. 1. Noaptea de sânziene – Mircea Eliade
  2. Laur – Evgheni Vodolazkin
  3. Când înflorește liliacul – Martha Hall Kelly
  4. Lorelei – Ionel Teodoreanu
  5. Fata cu fragi – Lisa Strømme

 25. 1. Răscoala, Liviu Rebreanu;
  2. Întâmplări în irealitatea imediată, Max Blecher;
  3. Golem, Gustav Meyrink;
  4. Inimi cicatrizare, Max Blecher;
  5. Huliganii, Mircea Eliade.

 26. 1. Elena Ferrante – Tetralogia Napolitana
  2. Gabriel Garcia Marquez – Dragoste in vremea holerei
  3. John Fowles – Magicianul
  4. Tibi Useriu – 27 pasi
  5. Suzanne Collins – Jocurile Foamei

 27. 1. “Morometii” – Marin Preda
  2. “Nostalgia” – Mircea Cartarescu
  3. Jurnalul lui Mihail Sebastian
  4. “Metamorfoza” – Kafka
  5. “Crima si pedeapsa” – Dostoievski

 28. Distanța dintre noi – Jhumpa Lahiri
  Versete satanice – Salman Rushdie
  Cum să lecuiești un fanatic – Amos Oz
  Splendoare – Margaret Mazzantini
  Ciuma – Albert Camus

 29. La răscruce de vânturi, Emily Bronte
  Pacienta tăcută, Alex Michaelides
  Fata din tren, Paula Hawkins
  Dragoste in vremea holerei, Gabriel Garcia
  Surorile Boleyn, Philippa Gregory

 30. 1. Mircea Cărtărescu – “Nostalgia”
  2. Haruki Murakami – “Pădurea norvegiană”
  3. Evgheni Vodolazkin – “Laur”
  4. J.D.Salinger – “De veghe în lanul de secară”
  5. Paul Auster – “Cartea iluziilor”

 31. 1. Zenobia – Gellu Naum
  2. Firmin – Sam Savage
  3. Baiuteii – Filip Florian si Matei Florian
  4. Sotron – Julio Cortazar
  5. Gradina, cenusa – Danilo Kis

 32. 1.”Siddhartha” de Hermann Hesse
  2.”Narcis și Gură-de-Aur” de Hermann Hesse
  3.”Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez
  4.”Crimă și pedeapsă” de F.M. Dostoievski
  5.”Confesiunile unei măști” de Yukio Mishima

 33. 1. Dune, Frank Herbert
  2. Fundația, Isaac Asimov
  3. Divergent, Veronica Roth
  4. Argintul preschimbat, Naomi Novik
  5. Ion, Liviu Rebreanu

 34. Top 5 personal:
  1. Razboi si pace – Lev Tolstoi
  2. Demonii – Fiodor Dostoievski
  3. Dimineata pierduta – G. Adamesteanu
  4. Zuleiha deschide ochii – Guzel Iahina
  5. Pastorala americana – Philip Roth

 35. Spuma zilelor (Boris Vian)
  Dragostea în vremea holerei (Gabriel Garcia Marquez)
  În căutarea timpului pierdut (Marcel Proust)
  Uciderea comandorului (Haruki Murakami)
  Zmeie de hârtie (Romain Gary)

 36. 1) Elif Shafak- Cele patruzeci de legi ale iubirii
  2) Saramago Jose -Evanghelia dupa Isus Cristos
  3) F.M. Dostoievski-Idiotul
  4) Charlotte Bronte – Jane Eyre
  5) Mihail Bulgakov- Maestrul și Margareta

 37. Eseu despre orbire – Jose Saramago
  Ines a sufletului meu – Isabel Allende
  Fata cu picioare de sticla -Ali Shaw
  O viata marunta – Hanya Yanagihara
  Povestea slujitoarei – Margaret Atwood

 38. Distanta dintre noi -Jhumpa Lahiri
  Vanatorii de zmeie – Khaled Hosseini
  Fetele din Shanghai -Lisa See
  Visul lui Joy -Lisa See
  Suflete pereche – John Marrs

 39. 1. 1Q84 de Haruki Murakami
  2. Anna Karenina de Leo Tolstoy
  3. A Christmas Memory de Truman Capote
  4. Little Women de Louisa May Alcott
  5. The Neverending Story de Michael Ende

 40. 1.Pădurea Norvegiana-Haruki Murakami
  2.Acolo unde cântă racii-Delia Owens
  3. Învățare-Tara Destinat
  4.Winnetou-Karl May
  5.Complotul împotriva Americii-Phillip Roth

 41. 1. Zenobia – Gellu Naum
  2. Jurnal – Franz Kafka
  3. Familia Popescu – Cristian Popescu
  4. Străinul – Albert Camus
  5. Trainspotting – Irvine Welsh

 42. 1. Idiotul Dostoievski
  2. Un veac de singuratate G G Marquez
  3. Noaptea de sanziene M Eliade
  4. Zuleiha deschide ochii Guzel Iahina
  5. Copiii din miez de noapte S Rushdie

 43. Top 5 cărți preferate :
  1. Povestiri orientale de Marguerite Yourcenar
  2.Narcis și Gură-de-Aur de Hermann Hesse
  3. Ciuleandra de Liviu Rebreanu
  4. Ciulinii Bărăganului de Panait Istrati
  5. Foamea de Knut Hamsun

 44. I. ,,Maestrul și Margareta” – Mihail Bulgakov
  II. ,,Faust” – Goethe
  III. ,,Macbeth” – Shakespeare
  IV. ,,O viață” – Maupassant
  V. ,,Notre-Dame de Paris” – Hugo

 45. 1. Un veac de singurătate- Gabriel Garcia Marquez
  2. Zuleiha deschide ochii- Guzel Iahina
  3. Ministerul fericirii supreme- Arundhati Roy
  4. Crimă și pedeapsă- F. M. Dostoievski
  5. Poveste despre dragoste și întuneric- Amos Oz

 46. 1. Învierea – L. Tolstoi
  2. Frații Karamazov – Dostoievski
  3. Războiul sfârșitului lumii – Mario V. Llosa
  4. O mie nouă sute optzeci și patru – G. Orwell
  5. Luntrea lui Caron – L. Blaga

 47. 1. Intelegerea vietii – Alfred Adler
  2. Povestea tarfelor mele triste – Gabriel Garcia Marquez
  3. Inteligenta erotica – Esther Perel
  4. Ecce homo – Friedrich Nietzsche
  5. Eleganta ariciului – Muriel Barbery

 48. 1. Anne Sexton – Poeme alese
  2. Arta Popescu – Cristian Popescu
  3. Cartea neliniștirii – Fernando Pessoa
  4. Un veac de singurătate – Gabriel Garcí­a Márquez
  5. Suntem deja uitarea ce vom fi – Héctor Abad Faciolince

 49. 1. Mircea Cărtărescu, “Mendebilul”
  2. C. G. Jung, “Amintiri, vise, reflecții”
  3. Philip Roth, “Pastorala americană”
  4. Th. Mann, “Muntele vrăjit”
  5. Osamu Dazai, “No Longer Human”

 50. 1. Onoare – Elif Shafak
  2. Satantango – László Krasznahorkai
  3. ecograffiti – Ruxandra Novac
  4. Persepolis – Marjane Satrapi
  5. Ultimele povestiri – Olga Tokarczuk

 51. Parinoush Saniee-“Cel care mă așteaptă”
  Fredrik Backman-“Un bărbat pe nume Ove”
  Jojo Moyes-“Înainte să te cunosc”
  Alex Michaelides-“Pacienta tăcută”
  Paullina Simons-“Călărețul de aramă”

 52. Doctor Faustus – Thomas Mann
  Pe când eram o operă de artă – Eric Emmanuel Schmitt
  Nuferi negri – Michel Bussi
  Hristos răstignit din nou – Nikos Kazantzakis
  Numele trandafirului – Umberto Eco

 53. 1. Abatorul cinci – Kurt Vonnegut
  2. Delirul – Marin Preda
  3. Muntele vrajit – Thomas Mann
  4. Balanta – Ion Baesu
  5. Demonii – FM Dostoievski

 54. 1- O viata marunta- Hanaya Yanagihara
  2- Casa bantuita- Shirley Jackson
  3- Povestea mea – Michele Obama
  4- Secretul orhideei- Lucinda Riley
  5- Cartea pierduta a vrajitoarelor- Deborah Harkness.

 55. 1. Cuore, inimă de copil – Edmondo de Amicis
  2.Orbi – Petronela Rotar
  3.Fiica lui Stalin – Rosemary Sullivan
  4.Arsă de vie Souad – Marie Therese Cuny
  5.Un bărbat pe nume Ove – Fredrik Backman

 56. 1. Omul de aur – Jokai Mor
  2. Viață după viață – Kate Atkinson
  3. Un bărbat pe nume Ove – Fredrik Backman
  4. Așteptând ceasul de apoi – Dinu Pillat
  5. Maria și marea – Radu Tudoran

 57. E. Ferrante, ,,Zilele regasirii mele”
  R. Gary, ,,Ai toata viata inainte”
  J. K. Jerome, ,,Arta de a nu scrie un roman”
  M. Ondaatje, ,,Pacientul englez”
  A. S. Byatt, ,,Ingeri si insecte”

 58. 1. Limbajul florilor – Vanessa Diffenbaugh
  2. Laur-Evgheni Vodolazkin
  3. Idiotul-F. M. Dostoievski
  4. Jocurile foamei-Suzanne Collins
  5. Jane Eyre – Charlotte Bronte

 59. 1. Mihail Şişkin- Scrisoar
  2. Mircea Eliade- Nuntă în cer
  3. Muriel Barbery- Eleganța ariciului
  4. Min Jin Lee- Pachinko
  5. Cella Serghi- Pânza de păianjen

 60. Iesirea la mare – Radu Tudoran
  Calaretul de arama – Paullina Simons
  Podul de lut – Markus Zusak
  Ucenicul arhitectului – Elif Shafak
  Trilogia secolului – Ken Follett

 61. 1.E.M.Remarque- Noapte la Lisabona
  2.D.C.Dulcan- Inteligenta materiei
  3.G.Orwell-1984
  4.H.deBalzac-Femeia la 30 de ani
  5.E.M.Remarque-Pe frontul de vest nimic nou

 62. 1. Malot- Singur pe lume 2. Dostoievski- Crimă și pedeapsa 3. Helgason- Femeia la 1000 grade Celsius 4 . Gilbert- Orașul fetelor 5.Backman- un bărbat pe nume Ove

 63. 1. Ileana Vulpescu-Arta conversatie
  2. Henryk Sienkiewich-Și Vadis
  3.Marin Preda-moromeții
  4.Ilf și Petrov- Vitelul de aur
  5.Paolo Coelho-Alchimistul

 64. 1. Haruki Murakami – La sud de granița, la vest de soare
  2. Ken Kesey – Zbor deasupra unui cuib de cuci
  3. F. Scott Fitzgerald – Marele Gatsby
  4. Yann Martel – Viata lui Pi
  5. Octavian Paler – Desertul pentru totdeauna

 65. 1. Thomas Mann – Muntele vrajit
  2. Ernest Hemingway – Batranul si marea
  3. Hermann Hesse – Siddhartha
  4. Jose Saramago – Eseu despre orbire
  5. Nikos Kazantzakis – Zorba Grecul

 66. 1. Mario Vargas Llosa – Rătăcirile fetei nesăbuite
  2. Gabriel Garcia Marquez – Dragoste în vremea holerei
  3. Emily Bronte – La răscruce de vânturi
  4. Haruki Murakami – 1Q84
  5. Michel Houellebecq – Serotonină

 67. Cărțile care m-au impresionat în mod deosebit de-a lungul timpului sunt:
  1. Svetlana Aleksievici – Războiul nu are chip de femeie
  2. Svetlana Aleksievici – Ultimii martori
  3. Goethe – Faust
  4. Lermontov – Un erou al timpului nostru
  5. Haruki Murakami – Kafka pe malul mării

 68. Cărțile mele preferate
  1. Un barbat pe nume ove de Fredrik Backman
  2.Bunica mi-a zis sa -ți spun că-i pare rău de Fredrik Backman
  3. Scandalul de Fredrik Backman
  4. Noi contra voastră de Fredrik Backman
  5. Hotul de carti de Markus Zusak

 69. 1. Lolita – Vladimir Nabokov
  2. Ultimele povestiri – Olga Tokarczuk
  3. Citind Lolita în Teheran – Azar Nafisi
  4. Memoriile unei fete cuminți – Simone de Beauvoir
  5. 1984 – George Orwell

 70. Isus Hristos, mărturia mea, Traian Doua
  Fiul risipitor, Iosif Trifa
  Coliba unchiului Tom, H.B.S.
  Cu Dumnezeu in subterană, Richard Wurmbrandt
  Jurnalul fericirii, Nicolae Steinhardt

 71. 1. Războiul nu are chip de femeie – Svetlana Aleksievici
  2. Middlemarch – George Eliot
  3. Cele patruzeci de legi ale iubirii – Elif Shafak
  4. La răscruce de vânturi – Emily Brontë
  5. Privighetoarea – Kristin Hannah

 72. Greu am ales doar 5. 🙂

  1. Un barbat pe nume Ove, Fredrik Backman
  2. Adam și Eva, Liviu Rebreanu 
  3. Batranul si marea, Ernest Hemingway
  4. Flori pentru Algernon, Daniel Keyes
  5. Morometii, Marin Preda

 73. Cărțile mele preferate
  1. Un barbat pe nume ove de Fredrik Backman
  2.Bunica mi-a zis sa -ți spun că-i pare rău de Fredrik Backman
  3. Scandalul de Fredrik Backman
  4. Noi contra voastră de Fredrik Backman
  5. Hotul de carti de Markus Zusak

 74. Cărțile mele preferate
  1. Mesagerul de Markus Zusak
  2.Bunica mi-a zis sa -ți spun că-i pare rău de Fredrik Backman
  3. Scandalul de Fredrik Backman
  4. Noi contra voastră de Fredrik Backman
  5. Hotul de carti de Markus Zusak

 75. 5 carti preferate:

  1. Eseu despre orbire – Jose Saramago
  2. Omul care voia sa fie fericit – Laurent Gounelle
  3. Calatoria catre sine – Irvin Yalom
  4. Toate panzele sus – Radu Tudoran
  5. Alain de Botton – Ce se intampla in iubire

 76. Cărțile mele preferate
  1. Mesagerul de Markus Zusak
  2.Bunica mi-a zis sa -ți spun că-i pare rău de Fredrik Backman
  3. Scandalul de Fredrik Backman
  4. Noi contra voastră de Fredrik Backman
  5. Hotul de carti de Markus Zusak

 77. Cele patruzeci de legi ale iubirii – Elif Shafak
  The Wall – Marlen Haushofer
  Pilotand in ploaie – Garth Stein
  Straniile si minunatele amaraciuni ale Avei Lavender – Leslye Walton
  Eleganta ariciului – Muriel Barbery

 78. 1. Jurnalul – Mihail Sebastian
  2. Oameni din Dublin – James Joyce
  3. Calul de razboi – Michael Morpurgo
  4. Viata lui Pi – Yann Martel
  5. Calatorind prin Europa de Est – Gabriel Garcia Marquez

 79. 1. Rămășițele zilei-Kazuo Ishiguro
  2. Numele trandafirului – Umberto Eco
  3. De veghe în lanul de secară – Salinger
  4. Fericirea obligatorie – Norman Manea
  5. Maseurul orb- Cătălin Dorian Florescu

 80. Jane Eyre, de Charlotte Bronte
  Splendida cetate a celor o mie de sori, de Khaled Hosseini
  Zuleiha deschide ochii, de Guzel Iahina
  Tatăl celuilalt copil, de Parinoush Saniee
  Zece negri mititei, de Agatha Christie

 81. 1.Hoțul de cărți- Markus Zusak
  2.Adio,arme!- Ernest Hemingway
  3.Tatăl celuilalt copil-Parinoush Saniee
  4.Pe frontul de vest nimic nou- Erich Maria Remarque
  5.Aviatorul- Evgheni Vodolazkin

 82. 1. “Memoriile unei gheise” de Arthur Golden
  2. “Sapte ani in Tibet” de Heinrich Harrer
  3. “Acolo unde canta racii” de Delia Owens
  4. “Ramai cu mine” de Ayobami Adebayo
  5. “Un barbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

 83. 1. Rețeaua șoaptelor – Chandler Baker
  2. Ramana Maharshi- importalitate conștientă
  3.Zen – Shunryu Suzuki
  4.Stresul 8 Strategii de gestionare- Elizabeth Anne Scott
  5.Einstein pentru debusolați – Allan Percy

 84. 1. “Hoțul de cărți” de Markus Zusak
  2. “Scrisori din insula Guernsey” de Mary Ann Shaffer
  3. “Cititoarea” de Traci Chee
  4. “Fetița din scrisoare” de Emily Gunnis
  5. “Mireasa prințului” de William Goldman

 85. Mândrie și prejudecată, de Jane Austen
  Iubirile croitoresei, de Maria Duenas
  Umbra vântului, de Carlos Ruiz Zafon
  Cel care mă așteaptă, de Parinoush Saniee
  Grădina uitată, de Kate Morton

 86. Eseu despre orbrire, Jose Saramago
  Pacienta tăcută, Alex Michaelides
  Central Park, Guillaume Musso
  Adevărul despre cazul Harry Quebert, Joel Dicker
  Mințile lui Billy Milligan, Daniel Keyes

 87. 1. Nicole Krauss – Istoria Iubirii
  2. Tolstoi – Anna Karenina
  3. Elena Ferrante – Tetralogia Napoletana
  4. James Meek – Un gest de iubire
  5. EE Schmitt – Noaptea de foc

 88. 1.”Numele trandafirului”- Umberto Eco
  2.”Povestea slujitoarei”-Margaret Atwood
  3.”Să nu mă părăsești”-Kazuo Ishiguro
  4.”Voi fi acolo”-Shin Kyung-soo
  5.”Adam și Eva”-Liviu Rebreanu

 89. Metamorfoza, Franz Kafka,
  Castelul, Franz Kafka
  Isus Hristos, marturia mea, Traian Dorz
  Cu Dumnezeu in subterana, Richard Wurmbrandt,
  Enigma Otiliei, George Calinescu

 90. 1. Magicianul – John Fowles
  2. 1984 – Geoge Orwell
  3. Să ucizi o pasăre cântătoare – Harper Lee
  4. Maestrul și margareta – Mihail Bulgakov
  5. 1Q84 – Haruki Murakami

 91. Charles Dikens – Oliver Twist
  Cella Serghi – Panza de paianjen
  Charlotte Bronte – Jane Eyre
  George Orwell – O fată de preot
  Hector Malot – Singur pe lume

 92. 1. Cei trei muschetari de Alexandre Dumas
  2. Moromeții de Marin Preda
  3. Călătoarea de Diana Gabaldon
  4. Ultimul tren spre Istanbul de Ayse Kulin
  5. Teoria apropierii de Bogdan Răileanu

 93. 1. Jurnalul Annei Frank
  2. Frații Karamazov – Dostoievski
  3. Creștinism pur și simplu – C.S. Lewis
  4. Omul în căutarea sensului – Viktor Frankl
  5. Fizica povestită – Cristian Presură

 94. 1. „Evanghelia după Isus Cristos” de Jose Saramago
  2. „Venit pe lume” de Margaret Mazzantini
  3. „Challenger Deep” de Neal Shusterman
  4. „Mireasa hoțomană” de Margaret Atwood
  5. „Beatles” de Lars Saabye Christensen

 95. Isus Hristos, marturia mea, Traian Dorz
  Cu Dumnezeu in subterana, Richard Wurmbrandt,
  Enigma Otiliei, George Calinescu
  Nicole Krauss – Istoria Iubirii
  Tolstoi – Anna Karenina

 96. Cele mai frumoase cărți citite de mine au fost:

  1. Panza de păianjen – Cella Serghi
  2. Fluturi – Irina Binder
  3. Cartea Mironei – Cella Serghi
  4. Diana cu vanilie – Diana Sorescu
  5. Cartea nunții – George Călinescu

 97. 1. Cartea Mironei, Cella Serghi
  2. Paradisul de la malul mării, Elin Hildebrand
  3. New Yorkul de altădată, Edith Wharton
  4. Rivalitate, Edith Wharton
  5. O căsnicie americană, Tayari Jones

 98. 1. Fructele mâniei, John Steinbeck
  2. Dragostea în vremea holerei, Gabriel Garcia Marquez
  3. Memoriile unei gheișe, Arthur Golden
  4. La răsărit de Eden, John Steinbeck
  5. Bibliotecara de la Auschwitz, Antonio G. Iturbe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here