Top 10 cele mai bine vândute cărți în prima jumătate a anului în librăriile Humanitas

0
173
elefant.ro

În prima jumătate a anului preferințele cititorilor care au trecut pragul librăriilor Humanitas acoperă o paletă largă de domenii: de la ficțiune la știință, eseu și chiar autobiografie.

În fruntea topului se află noua carte a lui Michel Houellebecq, „Serotonină”, tradusă la doar câteva luni după apariția din Franța, în ianuarie 2019. Cartea a apărut doar de 2 luni, având parte de o primire entuziastă din partea cititorilor, devenind astfel unul dintre bestseller-urile de la târgul de carte Bookfest.

Radu Paraschivescu se regăsește în topul vânzărilor cu două titluri: pe locul 2 „În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi)” , dar și „Orice om îi este teamă (un partid, doi ani și trei premieri)” – pe locul 9, volum aflat încă de anul trecut între cele mai bine vândute titluri.

Pe locul 3 se află „Fiica ceasornicarului”, cel mai nou roman semnat Kate Morton, bestseller la ultima ediție a târgului de carte Bookfest, nominalizat de asemenea la Indie Book Awards 2019 în Australia.

Cartea Simonei Tivadar, „Medicină, nutriție și bună-dispoziție” se menține din 2017 și până acum în topul vânzărilor, aflată acum pe poziția a 4-a.

Din seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt regăsim pe locul 5 romanul „Răzbunarea iertării”, afla și în topul vânzărilor de la Bookfest, care prezintă în patru texte surprinzătoare relația complexă care poate exista între vinovăție și iertare.

În continuare se află volumul de memorii „Iubirile lui Heminguay povestite de el însuși și consemnate de A.E.Hotchner”„Istoria albinelor”, un roman complex care pendulează între trecut și viitor, aflat de asemenea printre bestsellerurile de la Bookfest.

Publicat la Editura Polirom în 2017, „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”, scrisă de Yuval Noah Harari, se află pentru al treilea an la rând în topul vânzărilor librăriilor Humanitas, pe locul 9.

Titlul care închide topul este „Povestea mea”, autobiografia lui Michelle Obama, publicată la Editura Litera.

elefant.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here