libris.ro

În curs de apariţie la Editura Litera, în imprintul CPT – Carte pentru toţi, trei titluri care mai de care mai interesante. Vi le recomandăm şi vă invităm la concurs.

Update

Cei trei câştigători sunt: Marcel M., Simionescu Eugenia şi Horia Nicola Ursu. Felicitări!

Îi rugăm să-şi verifice căsuţa de e-mail, inclusiv folderul spam, şi să răspundă mesajului de la citestema.ro.

Despre cărţi

De-a lungul nenumăratelor prânzuri în Manhattan stropite cu martini, și-au împărtășit cele mai ascunse secrete și cele mai profunde temeri. Pe iahturi exclusiviste care navigau pe Mediterană, în timpul zborurilor charter spre Jamaica, pe plajele retrase din Yucatán, au sporovăit despre sex, putere, bani, dragoste și faimă.

În toamna anului 1975, după două decenii de prietenie intimă, Truman Capote detonează o bombă literară care zguduie cercul elitist în care se infiltrase cu atâtea eforturi. De ce a făcut asta știind cât are de pierdut? A făcut-o ca să le pedepsească? Ca să le facă să plătească pentru moravurile lor, pentru avere și pentru celebritate? Sau a refuzat să creadă că ele ar putea înceta să-l mai iubească?

Cântecul lebedelor este un roman de debut strălucit despre granița dintre bârfă și calomnie, despre inventare de sine și autoconservare, povestea tragică a celui care a fost un simbol în literatura din epoca sa și a celor șase femei frumoase, bogate și vulnerabile pe care le-a numit lebedele lui.

Un roman absolut fascinant, o minunată și abilă readucere la viață a unui timp și a unor personaje reale. Remarcabil! – William Boyd


Mark Firth este un constructor din Howland, Massachusetts, care, după ce este escrocat de un consultant financiar, încearcă să treacă, împreună cu familia lui, peste dificultățile create. Ce viitor poate să le promită soției lui, Karen, și fiicei lor, Haley? Când Philip Hadi, un om de afaceri prosper, se mută în Howland pentru a scăpa de povara evenimentelor din 11 septembrie 2001 din New York, acesta îl angajează pe Mark să-i transforme casa într-un loc foarte sigur. Coliziunea dintre cele două lumi cărora le aparțin cei doi – cea rurală și cea urbană – se manifestă acut din momentul în care Hadi se decide să candideze pentru un mandat de consilier local și, pas cu pas, începe să transforme mica așezare liniștită în ceva străin, cu implicații neașteptate în viața lui Mark și a tuturor celor apropiați.

Provincialii este una dintre rarele cărți de ficțiune care reușesc să surprindă în timp real un moment complex din viața societății americane.

Prezintă un orășel american într-un moment reprezentativ din istoria noastră… un roman îndrăzneț, vital și care ne lărgește perspectivele. – George Saunders


Sub influența charismaticului lor profesor de limbi clasice, un grup de tineri inadaptați, inteligenți și excentrici de la un colegiu de elită din New England descoperă un mod de a gândi și de a trăi cum nu se poate mai diferit de existența banală a contemporanilor lor. Dar când depășesc granițele moralității, viața lor se schimbă profund și pentru totdeauna, și descoperă cât de greu poate fi să trăiești cu adevărat și cât de ușor este să ucizi. 

Donna Tartt, câștigătoare a Premiului Pulitzer pentru romanul Sticletele, s-a impus ca o autoare extrem de talentată cu Istoria secretă, un roman remarcabil – convingător și elegant, dramatic și ludic, un adevărat clasic contemporan.

Excelent; în loc de obișnuitul mix de sex, droguri și rock-and-roll din colegiu, Donna Tartt a descoperit o inimă a întunericului împietrită și înfiorătoare, demnă de tragedia greacă; un roman alert și plin de tensiune… un thriller care dă de gândit. – Newsday


Concurs

Oferim trei pachete a câte trei cărţi – fiecare pachet va conţine câte un exemplar din cărţile prezentate anterior în acest articol. Concursul nostru are loc în perioada 6-13 februarie, iar cei trei câştigători, stabiliţi cu ajutorul random.org, vor fi anunţaţi pe 14 februarie prin update la acest articol.

Pentru a fi înscris în concurs, trebuie să răspunzi la întrebarea: Ce carte din imprintul Carte pentru toţi se află pe lista ta de lectură?

Răspunsul trebuie scris în spaţiul dedicat comentariilor de la sfârşitul acestui articol. Va fi aprobat un singur comentariu / adresă de e-mail / adresă I.P.

Menţionăm că toate cărţile se află în curs de apariţie. Expedierea premiului va avea loc imediat ce cărţile vin de la tipar.

Mult succes şi lecturi plăcute!

carturesti.ro

75 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here