București evenimente

Volumul „Meditații andine”, de Florina Nicolae, lansat la Tramvaiul 26

scris de citestema.ro

Marți, 5 iunie 2018, ora 19:00, la Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, București), va avea loc lansarea volumului „Meditații andine”, de Florina Nicolae, Editura Tracus Arte. Invitați: Maria Eugenia Echeverria Herrera, ambasador al Republicii Perú în România, Octavian Gordon, profesor la  Universitatea București, Ștefan Nicolae, diplomat și scriitor.

“Acest volum s-a construit din dorința de a înțelege realitatea unei țări – Perú – atât de deosebită prin geografie, cultură, obiceiuri, filozofie de viață, mentalități etc., dar, în același timp, atât de familiară la nivel uman. Autoarea și prefațatorul, în calitate de diplomați, au cules impresii și informații, au trăit experiențe inedite și captivante care i-au pus în postura de arheologi, antropologi, geografi, istorici, călători insațiabili. Textele reunite în această carte sunt, în egală măsură, rod al aspirației de a glosa și a analiza o nouă și incitantă paradigmă culturală, dar trădează și nevoia personală a unei mărturisiri, a transmiterii directe a emoției încercate cu prilejul descoperirii acestei „lumi noi”. Caracteristica principală a universului peruan este diversitatea: formele de relief (zona de coastă foarte aridă, regiunea andină unde viața este posibilă și la peste 4.000 m, mirifica lume amazoniană); bogăția demografică și cea a tradițiilor culturale; înzestrarea cu resurse fabuloase; istoria care a avut o cu totul altă desfășurare decât cea din Europa; civilizațiile care au precedat sosirea spaniolilor; biodiversitatea excepțională. Volumul constituie așadar o invitație, făcută cu toată convingerea, de a înțelege și prețui nemijlocit această lume prea puțin cunoscută prin părțile noastre.”  Florina Nicolae

Editura Tracus Arte; anul apariţei: 2018; nr. pagini: 162


Cumpără cartea

“O consider o lectură indispensabilă pentru cine dorește să se apropie de lumea peruană din punctul de vedere al cuiva care, încercând să-i deslușească tainele, s-a simțit, în cele din urmă, atașat sufletește de această realitate.”
Maria Eugenia Echeverría
Ambasador al Republicii Perú la București

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu