elefant.ro

Sunt reduceri importante de preţ, astăzi, pe site-ul elefant.ro şi ne-am gândit să împărtăşim această veste bună cu voi. Este vorba despre o campanie cu reduceri de până la 70 la sută la zeci de mii de titluri.

Oferta integrală elefant.ro de astăzi, 8 octombrie 2019, aici: http://bit.ly/elefant-oct-8

Noutate în colecţia Clasici contemporani Litera, Rugăciune pentru Cernobîl este, azi, la numai 20 de lei (faţă de preţul întreg de 40 de lei). Oferta, aici: http://bit.ly/svetlana-oferta-elefant

Cartea-fenomen care a inspirat serialul Cernobîl

“O istorie orală emoţionantă în care atitudinea generală fatalistă şi curajul stoic sunt dublate de un umor incredibil de negru… Rezultatul este o radiografie de neuitat a sufletului rus.”
– Publishers Weekly

În 26 aprilie 1986, o serie de explozii au zguiduit reactorul nuclear de la Cernobîl. Flăcările au aprins cerul, iar radiaţiile rezultate au contaminat pământul şi au otrăvit oamenii vreme de ani întregi. În timp ce autorităţile sovietice au încercat sa muşamalizeze efectele accidentului, Svetlana Aleksievici a petrecut mai mulţi ani adunând mărturii de la supravieţuitori – foşti muncitori la centrală, oameni de ştiinţă, medici, soldaţi, pompieri, strămutaţi, văduve, orfani -, ale căror voci compun o istorie orală marcată de frică, furie şi incertitudine, dar şi de umor negru şi iubire.

Cronică a trecutului şi avertisment pentru viitor, Rugăciune pentru Cernobîl este o carte crucială care, datorită forţei emoţionale şi onestităţii sale, lasă o amintire de neşters în mintea cititorului.

Prietena mea genială de Elena Ferrante este la 17,5 lei, faţă de 35 de lei, preţul iniţial. Oferta, aici: http://bit.ly/ferrante-oferta-elefant

Primul volum din Tetralogia Napolitană, bestseller New York Times, urmăreşte destinul a doua prietene în anii dificili de după al Doilea Război Mondial în Italia: o saga complexă, intensă şi emoţionantă, semnată de una dintre scriitoarele italiene cele mai iubite şi mai apreciate, “una dintre cele mai mari romanciere ale timpurilor noastre”. (The New York Times)

Prietena mea genială, cel dintâi volum al tetralogiei, le urmăreşte pe Lila şi pe Elena de la prima lor întâlnire decisivă, când aveau 10 ani, apoi în anii de şcoală şi de-a lungul perioadei zbuciumate a adolescenţei.

Prin vieţile acestor două femei, Ferrante spune povestea unui cartier, a unui oraş şi a unei tari, o poveste ce suferă transformări care, la rândul lor, influenţează puternic relaţia dintre protagoniste.

O altă carte care a strâns numai reacţii pozitive este Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina. Preţul ei de astăzi: 23 de lei (faţă de 46 iniţial). Oferta, aici: http://bit.ly/zuleiha-oferta-elefant

Marea revelaţie a literaturii ruse din 2015, romanul Zuleiha deschide ochii, salutat cu entuziasm la apariţie de Ludmila Ulitkaia şi Evgheni Vodolazkin, a fost recompensat cu cele mai importante premii: Bolsaia Kniga (dublu câştigător, Premiul întâi şi Premiul cititorilor – Locul întâi), Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi) şi Kniga Goda.

Zuleiha, o tânără gravidă dintr-un sat de tătari, e deportată în Siberia după uciderea soţului ei de către un ofiţer din Armata Roşie. Face o călătorie lungă şi chinuitoare, alături de ţărani deschiaburiţi şi intelectuali leningrădeni, deţinuti de drept comun, musulmani şi creştini, credincioşi şi atei, rusi, tătari, nemţi şi ciuvaşi, ajungând într-un loc pustiu, cu o natură neîndurătoare. Iar comandantul coloniei de muncă înfiinţate aici este chiar ucigaşul soţului ei. Cu o tensiune crescândă, redată magistral de autoare, între Zuleiha şi comandant se înfiripă o iubire stranie, reţinută, dar de o intensitate covârşitoare. Personajele se transformă, rolurile se inversează, adevărurile devin incerte. Singura certitudine a eroinei rămâne dragostea faţă de fiul ei, Iusuf, pentru salvarea căruia este hotărâtă sa plătească orice preţ. Un roman impresionant prin amploare, suflu epic, forţă de evocare şi umanism.

Oferta integrală elefant.ro de astăzi, 8 octombrie 2019, aici: http://bit.ly/elefant-oct-8

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here