concursuri

Concurs special: oferim şase cărţi, noutăţile primăverii la Humanitas Fiction – încheiat

scris de citestema.ro

Împreună cu Editura Humanitas Fiction vă invităm la concurs. Suntem bucuroşi să vă putem oferi un pachet special care include şase dintre noutăţile editurii, o sacoşă Humanitas Fiction şi un carneţel potrivit pentru cele mai frumoase pasaje din cărţile pe care le citiţi.

UPDATE

Mulţumiri pentru participare şi pentru numeroasele comentarii trimise! Majoritatea sunt foarte atent scrise şi indică o pasiune reală pentru cărţi.

În urma tragerii la sorţi, pe care o puteţi vedea în clipul ataşat aici, am desemnat la cine va ajunge pachetul Humanitas Fiction.

Aşadar, felicitări Oana Constantinescu!

În aprilie am pornit la drum alături de Dan Pleșa – Miere neagră. Îmi plac foarte mult autorii români contemporani, iar de acest autor nu citisem nimic, chiar dacă în timp am văzut cronici elogioase.

Dragă Oana, te rugăm să trimiţi un mesaj la mail@citestema.ro de pe adresa pe care ai folosit-o ca să te înscrii la concursul nostru, mesaj în care să precizezi adresa la care doreşti să primeşti premiul de la Editura Humanitas Fiction. În acelaşi timp, să menţionezi şi un număr de telefon pe care l-ar putea folosi firma de curierat.


Aşadar, iată titlurile pe care vi le propunem:

„Numele mi-l știe vântul” de Isabel Allende;

„Regina inimii” de Akira Mizubayashi;

„Scrisori către un tânăr romancier” de Mario Vargas Llosa;

„Focul” de Daniela Krien;

„Gara Malma” de Alex Schulman;

„Fata mecanică” de Anna Mazzola.

Pentru a participa la acest concurs, vă rugăm să scrieţi un comentariu la sfârşitul acestui articol, în care să menţionaţi cu ce carte v-aţi început primăvara şi cum aţi ajuns la ea (ori ce v-a determinat să o citiţi).

Aşteptăm comentariile voastre în perioada 01.04-07.04.2024 (inclusiv). Toate comentariile aprobate vor intra în tragerea la sorţi pe care o vom efectua cu ajutorul random.org. Vom aproba un singur comentariu/adresă de email.

Câştigătorul sau câştigătoarea va fi anunţat(ă) în cursul zilei de 8 aprilie 2024 prin update la acest articol, care va fi promovat pe pagina noastră de Facebook. Motiv pentru care vă recomandăm să daţi like paginilor de Facebook citestema.ro şi Humanitas Fiction, dacă doriţi să nu pierdeţi nici un concurs şi să fiţi la curent cu noutăţile editoriale.

Lecturi plăcute şi succes!

despre autor

citestema.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

70 Comments

  • Cu “Atlasul frumuseții”, de la Editura Humanitas. Mi s-a părut o carte potrivită pentru luna martie, întrucât evidențiază prin intermediul imaginilor diversitatea și frumusețea feminină autentică. Portretele ne poartă într-o călătorie prin diverse locuri ale lumii și în spatele lor se “ascund” valori, aspirații, culturi diferite și povești de viață aparte.

    • Mi-am început primăvara cu romanul “Casa verde” al lui Mario Vargas Llosa. Îmi era dor de magia din cărțile lui.

      • Am inceput luna aprilie cu o carte impresionantă încă din primele pagini,”Vânduți într-o zi de luni” de Kristina McMorris, despre care am aflat citind o recenzie a unui critic literar.

      • “20 de ani in Siberia” de Anita Nandris-Cudla, o lectie dura de viata despre supravietuire. Mi-a fost recomandata de fiica mea.

    • Zuleiha deschide ochii, mă aștepta pe raftul bibliotecii. cu greu mai găsesc acum ceva care sa ajungă la nivelul ei . absolut magică!

    • Primavara asta am citit Malnata, in primul rand pentru ca ma ducea putin cu gandul la Tetralogia napoletana si in al doilea pentru ca scriitoarea extrem de tanara mi-a starnit curiozitatea. Mi-a fost dovedit inca o data faptul ca exista scriitori tineri extrem de buni. A fost o delectare sa citesc aceasta carte.

  • ” Ținutul blănurilor”, de Jules Verne.
    Găsită la chioșcul de ziare, pe principiul că vara îți faci sanie iar primăvara, haină de blană.????

    • Am început primăvara cu “Adevărul despre vacanțe”, de Cătălin Pavel, carte recomandată de o colegă. La fel de frumoase prozele scurte ca și celelalte două volume de același autor pe care le-am citit anterior, “Animalele care ne fac oameni” și “Arheologia iubirii”.

    • Mi-am început primăvara cu “Kanashibari” de George Moise pentru că m-a atras să iau contact cu spiritul nipon chiar prin intermediul unei perspective culturale apropiată mie, și pentru că dinamismul prozelor scurte e în tandem cu schimbările tot mai accelerate din natură.

    • Am început luna cu ,,Un lup atârna în cais, cu capul în jos” de Mo Yan pt că este unul din autorii mei preferați.

  • Luna martie a început cu romanul “Dragă Edward” (Ann Napolitano) , pe care l-am primit acum patru ani. L-am ales acum, datorită mesajului puternic de a ne păstra speranța și de nu uita niciodată faptul că fiecare, de la locul lui, suntem chemați să transformăm în bine orice frântură de rău.

  • Sabina Yamamoto.
    “Nu mai e nimeni acasă”
    O carte pe care am gasit-o în recenziile sau prezentările de carte de pe rețelele de socializare sau în diferite grupuri de lectură pe care le frecventez.
    Nu am avut neapărat un criteriu de alegere. Îmi place să citesc autori români, am constatat că sunt mulți foarte buni.

  • Am început primăvara cu “Mama câinelui”, un roman fantastic. l-am citit pentru clubul de carte “CititOARE” și m-a impresionat tare mult.

  • “Calatorie in jurul omului” de Alexandru Stermin. O carte care pleacă de la tema cunoasterii prin călătoria în lume ajungi de fapt la cunoașterea lumii interioare. E o carte jurnal de calatorie presărată cu povesti interesante, cu informații din biologie,neurostiinta, psihologie, cu abordarea unor teme esențiale religioase sau emotionale din perspectiva biologului, a naturalistului. “Recomandarea” a fost indirecta pentru ca am urmărit emisiunea “Garantat 100%” în care era invitat Alexandru Stermin și mi s-a părut interesanta abordarea lui asa încât am cumpărat cartea. Nu e o carte greu de citit și e interesanta. Recomand.

  • “Simon” – Narine Abgarian, pentru că sunt fascinată de stilul de a scrie al acestei autoare încă de când am citit “Din cer au căzut trei mere”

  • ” Printre tonuri cenusii” de Ruta Sepetys, aparuta la editura Epica. O carte din biblioteca fiicei mele si despre care am citit în recenziile de carte de pe rețelele de socializare. Mi a atras atentia titlul si ” … Glasul unei fete rupe tacerea istoriei”.

  • Am început primăvara cu “Fata care s-a transformat în bețișoare” de Natsuko Imamura. Mereu mă provoc să încerc autori noi . În doar 184 de pagini, autoarea a reușit să atingă teme importante precum hărțuirea în școli, nepăsarea societății față de oamenii străzii, problema mamelor adolescente, relațiile abuzive…Și personajele principale au fost de neuitat: suflete sensibile, cu obsesii autodistructive.

  • Eu am inceput primavara cu Cartea sperantei de Jane Goodall. Dupa ce am fost fermecata de naturalismul magic din cartile lui Stermin, am vrut sa mai am starea de fermecare si am cautat cu frenezie carti care sa continue acea stare.

  • Primăvara am început-o cu cartea “Numărul 2” de David Foenkinos. Fiind o mare fana Harry Potter, abia am așteptat să citesc povestea celui care, deși a ajuns în finala audițiilor pentru marele rol, totuși nu a fost ales. O idee fascinantă și o poveste pe măsură!

  • Am început primăvara cu “ Demon Copperhead “, o carte care a intrat rapid în topul lecturilor preferate.
    Am ajuns la ea datorită numeroaselor recomandări de pe internet, însă nu a contat doar popularitatea, cât şi subiectul care m-a atras în mod special.

  • “Demiurgul cel rău”, de Cioran, fiind un cadou de la prietena mea care știe de pasiunea mea pentru filosofie.

  • Am început primăvara cu splendidul volum al lui Fernando Pessoa – Cartea Neliniștirii, reeditat de Humanitas anul acesta. Voiam de mult să citesc proza lui iar reeditarea aceasta a picat la fix. Recomand tuturor aceasta carte.

    • Mi-am inceput primavara (in martie) cu Between Shades of Gray de Ruta Sepetys. Citisem de ea cartea scrisa despre comunismul din Romania si am vrut sa mai incerc ceva de la ea. In general aleg cartile pe care le citesc/ ascult in functie de recenziile de pe un grup de Facebook in care am mare incredere:)

  • Mi-am început primăvara cu “Neliniște” Zulfu Livaneli. Am achiziționat-o recent deoarece cărțile care au ca subiect Orientul Mijlociu sunt preferatele mele.

  • Mi-am început primăvara cu ”Fata cu cercel de perlă” de Tracy Chevalier, fiind influențată de o persoană apropiată care este îndrăgostită de tabloul lui Vermeer. Aceasta mi-a stârnit curiozitatea de a afla cum o întreagă poveste are la baza chipul unei fete cu cercel de perlă.
    Cartea merită citită!

  • Emile Ajar – “Ai toată viața înainte” – am început primăvara cu această carte deoarece am întâlnit niște francezi a căror promoție poartă numele aviatorului Romain Gary, care este unul și același cu Emile Ajar. Am fost foarte curioasă să descopăr motivul din spatele acestui pseudonim, precum m-a incantat și faptul că a fost singurul autor francez care a primit de 2 ori premiul “Goncourt”, în pofida utilizării acestui pseudonim.

  • Mi-am inceput primavara cu “Librareasa din Paris” de Kerri Maher. Cred ca am gasit-o pe lista de recomandari a cuiva dar pe mine sincer nu m-a incantat.

  • Am început primăvara cu “Exuviile” Simonei Popescu. Era în plan de ceva timp, dar când altcândva să renaștem, renunțând la exuvii, dacă nu primăvara? 🙂

  • Primavara mea a inceput cu doua carti. Mi-am dorit un respiro asa incat am re-citit “Profesorul si menajera” de Yoko Ogawa, la care am ajuns cu putin timp in urma datorita clubului Bibliobibuli si, evident, am vrut si ceva nou si atunci am raspuns invitatiei Nonei Rapotan sa ne intalnim cu cartea la Muzeul de Arta si asa am savurat “Adevarul despre vacante”, de Catalin Pavel, un volum de proza scurta care m-a entuziasmat si m-a transformat in fanul acestui scriitor care merita mult mai multa atentie.

  • am inceput primavara cu ”Trilogia sexului ratacitor” de Cristina Vremes pentru ca mi s-a parut potrivit sa citesc in luna martie o carte scrisa de o femeie, cu femei.

  • Încep a doua lună de primăvară cu o carte de Eric-Emmanuel Schmitt, Soare întunecat. Este seria care mă face să aștept aparițiile anuale cu sufletul la gură.????

  • Am început primăvara cu ,,Despre frumusețea uitată a vieții” de Andrei Pleșu. Am primit-o cadou, o aveam în bibliotecă de vreun an și titlul, autorul și coperta (verde, cu flori) m-au făcut să o aleg pe ea.

  • În aprilie am pornit la drum alături de Dan Pleșa – Miere neagră. Îmi plac foarte mult autorii români contemporani, iar de acest autor nu citisem nimic, chiar dacă în timp, am văzut cronici elogioase.

  • Povestea ta a inceput demult de Mark Wolynn, o carte de psihologie care mi-a fost recomandata de o prietena. De obicei nu citesc non-fictiune, dar am zis ca inceputul de luna e perfect pentru o schimbare de gen literar.

  • Eu am început primăvara cu Mircea Nedelciu, Opere II, Amendament la instinctul proprietății, am mai citit cartea în urmă cu câțiva ani, o citesc cu aceeași plăcere ca atunci, autorul fiind unul din liderii generației ’80.

  • Am început cu un volum de poezii intitulat Îngeriada pe care l-am primit de Secret Santa. În fiecare primăvară îmi propun să citesc mai multă poezie!

  • Cum primăvara este anotimpul speranței, al noilor începuturi, al dragostei și al credinței, romanul cu care am ales să-mi încep primăvară surprinde toate acestea într-un buchet frumos așternut printre rânduri. Roman ,,Fata care și-a găsit vocea”, scrisă de Abi Dare, mi-a adus în urma lecturii multă încredere în propria persoană, și-am conștientizat la final că, limitele nu există atunci când ne dorim ceva din adâncul sufletului. Tânăra eroină trece prin situații de nedescris, dar, cu toate astea, luptă să-și găsească vocea, și nu orice voce, ci o,,voce care se aude tare”.

  • Buna ziua,
    Am inceput primăvară cu cartea ” Memoriile unei gheișe” de Arthur Golden.
    Mi-a fost recomandata de prietena mea. Cartea este interesanta și captivantă.

  • “Primăvară în Toscana “de Santa Montefiore.
    Carte “Primăvară în Toscana ” este prima mea întâlnire cu autoarea Santa Montefiore. De multă vreme îmi tot promit că voi citi și celelalte două romane pe care le am în bibliotecă, dar reușesc mereu doar să îmi complic planul de lectură.Coperta este superbă! Și am răsucit-o pe toate părțile când a ajuns la mine. Mi-a plăcut și povestea ascunsă între paginile cărții, dar nu atât de mult pe cât îmi doream. Cartea “Primăvară în Toscana” poate provoca un dor incredibil de Italia. Sau de orice loc de pe planetă noastră unde este cald și bine. Dacă pe partea cu relațiile dintre personaje autoarea nu a excelat, când a venit vorba de descrieri, Santa Montefiore a reușit să redea culoarea și farmecul local.

  • Recitesc Veghea de Sarah Waters pentru ca m-a impresionat stoicismul cu care au infruntat londonezii bombardamentele repetate in timpul WWII. Recitirea cartii vine dupa ce am aflat mai multe despre implicarea englezilor in acest razboi, atat din documentare cat si din carti de fictiune istorica.

  • Mi-am început primăvară cu “Instabil” al Ruxandrei Burcescu. Cum am ajuns la ea? E simplu: promovez autorii români contemporani și tocmai de aceea mi-am propus să citesc câți mai mulți.

  • Cartea superba cu care mi-am inceput primavara este “Intoarcerea acasa”, de Kate Morton. Este a sasea carte pe care o citesc de la ea, am primit-o cadou de la colegele de serviciu. Ma bucur din plin de ea momentan, imi era dor de Kate si de stilul ei de scriere.

    • Cu “O plimbare in padure” de Bryson.A castigat-o sotia la un concurs ???? si mi-a placut descrierea de pe coperta. Si imi plac padurile, sigur.

  • Prima mea lectură din martie a fost ,,Revoluția glucozei”. Am ajuns la ea din necesitatea de a obține mai multe informații pe acest subiect, tatăl meu fiind diagnosticat anul acesta cu diabet tip II. Am citit această carte și eu și mama și împreună am implementat sfaturile autoarei. Datorită lor, tata a reușit să-și scadă foarte mult glicemia și de la 360 a ajuns la 110-120 (evident, regimul alimentar a fost însoțit și de pastilele prescrise de diabetolog). Pentru noi a fost o carte informativă și utilă. Recomand!
    Vă doresc tuturor o primăvară frumoasă în continuare, multă sănătate și spor la citit!

  • “Ingeri rataciti” – Marius Albert Negut. Urmeaza sa o ofer drept cadou si nu puteam rata ocazia de a o citi inainte. Problema este ca acum imi doresc sa o am si in biblioteca personala 🙂

  • Am început primăvara cu cartea “Lumina dintre oceane”. Am ales-o pentru că voi participa la un club de lectură unde se va discuta această carte.

  • Eu mi-am început primăvara cu “Doamna Hayat” a scriitorului turc Ahmet Altan. Este o carte pe care mi-o doream de mult și care a ajuns la mine în dar de la una din prietenele făcute pe un grup de lectură.

  • ‘Murind cand vine primavara’ a fost alegerea mea. O am de cand am cumparat carti la reducere de pe un site. Nu am terminat-o, merge mai greu, ma asteptam sa fie asa. Odata si odata tot trebuia sa o incerc si macar sa fie primavara.

  • “Regulile Jocului” de Amor Towels – am ales-o pentru ca anterior am citit o alta carte de-a lui, “Autostrada Lincoln”.

  • Cu romanul “Ne vedem in august” de Gabriel Garcia Marquez deoarece este ultimul roman scris avand lansare internationala chiar cand scriitorul columbian ar fi implinit 97 de ani.

  • Primăvara mea a început cu tomanul “Parfumul iubirii” scris de Cristina Caboni. Îl am de la o prietenă, m-a atras ilustrația copertei și faptul că e (și) despre parfumuri. M-a încântat!

  • Am inceput primavara cu un volum de memorii semnat de Chantal Akerman, “Mama rade” . Uneori deschid o carte in functie de stare si fiindca se apropia Ziua Mamei, mi s-a parut o alegere potrivita 🙂

    • Am început acest an cu Simon de Narine Abgarian. Am citit Din cer au căzut trei mere de aceeași autoare,o carte excepțională, care te transporta prin istoria unui neam și a unei comunități desprinse, parca, dintr-o carte de povești.
      In Simon stilul cald al scrisului îți intră, parca, in suflet, te încălzește, îți transmite sentimentele și emoțiile protagonistelor și, astfel, ajungi sa le înțelegi, să empatizezi cu ele.

  • “O alta poveste de iubire”
    Am decis să îmi incep primăvară cu aceasta carte pentru că primăvara înseamnă renaștere, iubire și ceea ce vrei tu sa însemne.

  • Daughter of the Reich de Louise Fein. Am cumpărat-o de la un targ după ce am citit un scurt rezumat al cărții. A fost o alegere bună.

  • Cartea șoaptelor, Varujan Vozganian; împletește superb povestea familiei cu povestea nației. Aș introduce cartea ca lectură obligatorie la liceu. Te bucuri de primăvară și realizezi că nu toată lumea are același noroc. Cartea a venit ca recomandare la podcastul Vorbitorincii, unde am aflat, de altfel, și de acest blog.

  • Mi-am început primăvara aceasta cu cartea “Contele de Monte Cristo”. Am ajuns la ea datorită unei ecranizări cinematografice pe care am văzut-o în urmă cu câțiva ani. Am găsit o ediție bună întâmplător, la un preț modic.

  • Am început primăvară cu “Fica pierdută” de Gill Paul… asta după ce am citit la începutul lunii ianuarie “Soția secretă”, de aceeași autoare… care prezenta viata Tatianei Romanov…. o ficțiune istorica frumos expusa…. acum este povestita viata Mariei Romanov…. o alta ficțiune istorica… dar cu ceva amănunte reale din viata lor în captivitate….

  • “Lecții” scrisă de Ian McEwan. O experiență de lectură extraordinară. Este unul din scriitorii preferați, așa că odată apărută trebuia să o am și să o citesc. Lecții de viață.

  • Cartea “Înțelepciunea lumii naturale: Învățătură spirituală și practică de la plante, animale și Mama Pământ” scrisa de Granddaughter Crow ,am primit o de la fata mea cadou de ziua mea .Este o carte care cu greu am lasat o din mâini. Am citit-o pana la sfârșit.
    Este o carte care te indruma si te sustine pentru a-ti imbunatati relatiile, cariera, sanatatea, starea financiara si nu numai. Prin numeroasele exercitii practice, meditatii si perspective noi pe care le propune, lucrarea de fata te ajuta sa-ti gasesti echilibrul si armonia in viata si sa constientizezi importanta planetei noastre.

scrie un comentariu