elefant.ro

Se spune că, dacă te urci pe terasa unui bloc turn situat la douăzeci de metri de primul anticariat cum vii de la gară și optzeci și nouă de metri de primărie, vei avea flashback-uri cu toți oamenii care au contat, dar nu ai realizat. E ca și cum i-ai căuta pe Facebook, doar că despre unii ai putea spune doar că „pari om normal/ ești gras și ai o fetiță”. Sau unii pur și simplu nu mai există, pentru că societatea și-a făcut simțită prezența.

Cei defavorizați din start sunt trași la fund până când nu mai rămâne nicio urmă din ei. Oricum, cine mai e favorizat printre bibelouri și sticluțe de coniac? Și mai dureros e când sigura formă prin care-ți poți arăta revolta e când o dai încolo pe tovarășa „o lași baltă cu căcatul de poezie cu trandafiri și partid”.

„în spatele tău/ am priceput/ proporțiile/ dezastrului”

„minunata lume disney” e bâlciul horror unde îți poți întâlni fricile. Caruselul vââj, vââj pe balustradă, poc. Monoxidul de carbon din labirint, când părinții sunt de noapte. Mașinuțele blocate pe fundul canalului. Și multe alte surprize! După ce vei ieși, se va schimba ceva puternic în tine. Dar aici te pot lăsa doar pe tine să decizi. Un lucru e clar: va durea atât de tare, încât vei spune doar: „cam asta a fost, girl? / it’s that all/ that’s all folks”.

Elena Vlădăreanu s-a născut în 1981, în Medgidia (Constanța). A absolvit Facultatea de Litere a Universității București și masteratul interdisciplinar “Spectacol, Multimedia, Societate” din cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii din București. În prezent este doctorandă în studii culturale tot la CESI.

Volumul de poezie „minunata lume disney” a apărut în anul 2019, la Editura Nemira, în colecția VORPAL, coordonată de Sveltana Cârstean. Ilustrațiile sunt realizate de Liliana Basarab.


Puteţi cumpăra cartea de la:


Fotografie reprezentativă de Markus Spiske pe Unsplash

elefant.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here